Terugblik 24 november 2022: "Ontbijtsessie met Geeske Steeneken".
Het eerste onderwerp wat tijdens de ontbijtsessie is besproken, is de visie op personeel. Het is niet meer vanzelfsprekend dat personeel 100% gekwalificeerd voor de job instroomt. Bij selectie wordt gekeken naar de ontwikkelbaarheid van de benodigde competenties. Met deze stelling begon de workshop van BOP naar POP door Geeske Steeneken gegeven. Haar observatie komt voort uit druk op de arbeidsmarkt door versnelde ontwikkelingen. In de discussie kwam aan de orde dat het belangrijk is om met behapbare stappen personeel mee te nemen naar betere kwalificatie. De kracht van herhaling werd uit diverse hoeken genoemd. Als voorbeeld werd een filmpje getoond hoe het team van Max Verstappen telkens in exact 1,8 seconden 4 banden verwisselden.
Een ander onderwerp waarbij stil gestaan is, is de communicatie naar het personeel. Er wordt steeds meer op ingezet om personeel zelf te laten aangeven wat zij belangrijk vindt om de binding met het bedrijf te versterken. Het volledig denken voor je personeel is niet meer van deze tijd.
Ook de inrichting van werk werd aangestipt. Bredere inzetbaarheid met een leven lang ontwikkelen werd voornamelijk als een goede ambitie gezien. Behoud van personeel zit in verbindende factoren, waarbij tegenwoordig belangrijk is dat leiding daadkracht etaleert. Maar, en dat is maatwerk, ook voldoende ruimte biedt aan het personeel om zelf verantwoordelijkheid in het werk te kunnen nemen.
Een interessante discussie ontstond naar aanleiding van buitenlandse flexibele werknemers. Hoe deze aan het bedrijf te binden? Vele creatieve oplossingen kwamen over de ontbijttafel. Met een goed gevulde maag en volop geïnspireerd werd de workshop van Geeske Steeneken met een applaus afgerond.
Terugblik 23 september 2022: "Startbijeenkomst tijdens Zeeland2050".
Het was een bijzonder geslaagde eerste dag voor iedereen die te maken heeft met woningbouw- en techniek bij de manifestatie Zeeland2050 op 23 september 2022. De middag was bedoeld om een start te maken met het programma opleiden bouw- en installatiesector in de energietransitie.
Een symposium waarin marktpartijen, provincie Zeeland, Zeeuwse gemeenten Impuls Zeeland, Scalda, University of Applied Sciences en vele andere samen hebben gesproken over het zetten van de volgende Zeeuwse stap op het gebied van circulariteit en de energietransitie voor de particuliere woningvoorraad.
Veel van de leden van Koninklijke Bouwend Nederland, afdeling Zeeland en Techniek Nederland waren aanwezig.
Onder leiding van dagvoorzitter Marjet Rutten spraken gedeputeerde Jo Annes de Bat, Jopie de Zeeuw, Stef en Nescio Midavaine.
Hierna werden de aanwezigen in 2 workshoprondes aan het werk gezet.
Voor een vervolgprogramma, wat loopt tot eind volgend jaar is meer dan voldoende feedback uit de workshops ontvangen. Daarmee is het programma op maat gesneden naar de vraag van het bedrijfsleven en opleidingsinstanties. De uitwerking ervan is in een tijdslijn opgenomen.
Er kan worden teruggezien op een geslaagde middag en mooie aftrap van het programma opleiden bouw- en installatiesector in de energietransitie.
De Zeeuwse Versnelling
Registratiewebsite voor De Zeeuwse VersnellingDe Zeeuwse Versnellingj.lukasse@bouwendnederland.nl
De Zeeuwse Versnellingj.lukasse@bouwendnederland.nlhttps://www.aanmelder.nl/dezeeuwseversnelling
2024-09-27
2024-12-31
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
De Zeeuwse VersnellingDe Zeeuwse Versnelling0.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
Nog niet bekendNog niet bekend