Vanavond deelnemer? Bij vragen of als verbinding niet lukt, bel 06 22 544 644 (Kim - NLcoach)

“Ik zie dat mijn sporter de laatste tijd meer wijde kleding draagt. Nu ik erover nadenk, gaat ze ook vaak naar de wc na de maaltijd. Zou er iets meer aan de hand zijn?”

Eetproblemen in de sport komen vaker voor dan je denkt. Het is een gevoelig onderwerp waar te weinig over wordt gepraat. In het najaar van 2021 organiseerden we het eerste webinar Eetproblemen in de sport. Er was veel belangstelling en om die reden bieden we het webinar nogmaals aan; nu op woensdag 5 oktober 2022.

In dit webinar gaan Kars Zoon ((W)eet-trainer, judotrainer en zelfstandig sportpsycholoog) en Ayonne van Oort (Sport en prestatiepsycholoog en (W)eet-trainer) dieper in op de achtergrond van eetproblemen. Om wat voor soort eetstoornissen gaat het en hoe kun je ze signaleren?

De deskundige docenten gaan met jou als coach of begeleider in gesprek over de theoretische achtergrond van de diverse soorten eetproblemen in de sport en ervaringen met eetproblemen in jouw omgeving. Je krijgt veel tips over hoe je deze vroegtijdig kunt signaleren. Niet voor niets worden eetproblemen aangeduid als de 'verborgen tegenstander'! 

Leerdoelen
Na afloop van het webinar:

  • weet je meer over de aard, omvang en ernst van verstoord eetgedrag en eventuele gevolgen zoals RED-S;
  • kun je de eerste signalen van een eetprobleem herkennen;
  • heb je handvatten hoe je het gesprek over dit gevoelige onderwerp met je sporter(s) en/of ouders aan kunt gaan;
  • weet je welke vervolgstappen je kunt zetten.

​​​Prijs
De prijs voor deelname aan het interactieve webinar bedraagt € 50,- voor leden van NLcoach. Niet leden betalen € 82,50. Prijzen zijn exclusief btw.

Doelgroep
Het webinar is bedoeld voor trainers, coaches, docenten, buurtsportcoaches en andere professionals die te maken hebben met of meer informatie willen over het onderwerp signalering en preventie van eetproblemen in de sport. 

 

Korting voor leden!
NLcoach is een vereniging met 4.000 leden. Het basislidmaatschap kost € 82,50 per jaar en daarmee krijg je onder andere korting op NLcoach evenementen. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan direct lid en krijg naast genoemde korting ook vier keer per jaar het magazine NLCOACH plus een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Meer informatie via https://www.nlcoachvereniging.nl/word-lid/