Leven met water in Limburg

Frans Timmermans in gesprek met Limburgse jongeren over klimaatadaptatie 


Details
Datum: Zaterdag 15 juli 2023 
Tijd: 14.30 uur tot 20.00
Locatie: Polfermolen, Plenkertstraat 50, 6301 GM Valkenburg
Voertaal: Nederlands


De overstromingen en wateroverlast zorgden in juli 2021 voor veel leed en schade bij inwoners van Limburg en het stroomgebied van de Maas in Nederland, Duitsland en België. Door het water vielen in België en Duitsland dodelijke slachtoffers en in het hele getroffen gebied werden woningen onbewoonbaar en hebben veel bedrijven en winkelpanden grote schade geleden.

T​​​​​wee jaar na deze gebeurtenissen, op zaterdag 15 juli 2023, bezoekt uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans de gemeente Valkenburg aan de Geul, een van de zwaarst getroffen gebieden in Nederlands Limburg. Als verantwoordelijke voor de Green Deal, gaat hij in gesprek met Limburgse jongeren over hoe zij een rol kunnen spelen bij klimaatadaptatie, zodat we beter voorbereid zijn op toekomstige overstromingen. Eerder die dag bezoekt Timmermans de getroffen gebieden in België en Duitsland.

© Joep Bertrams
 

Programma

Tussen 14.30 uur en 16.00 uur gaan jongeren (16-30+ jaar) in een world café-setting met elkaar in gesprek. Van 16.30 tot 17.30 uur krijgen ze de kans om een uur lang vragen te stellen aan Frans Timmermans. Om 17.45 uur is het tijd voor een gezamenlijk, vegetarisch diner.

MELD JE AAN

Moderatie
Het evenement wordt gemodereerd door Job Zomerplaag, programmamaker bij Studio Europa Maastricht. De groepsgesprekken worden begeleid door Fons Janssen en Laura de Vries, beide ambassadeurs van het Europese Klimaatpact.

Organisatoren
Het evenement is een samenwerking tussen de Europese Commissie, de Gemeente Valkenburg aan de Geul en Studio Europa Maastricht.

Over Studio Europa Maastricht
Studio Europa Maastricht is een expertisecentrum voor Europa-gerelateerd debat en onderzoek. We zijn opgericht in 2018 en worden ondersteund door de partners van het Maastricht, Working on Europe-programma: Maastricht University, Provincie Limburg en Gemeente Maastricht.