Maandagmiddag 8 maart om 14.00 uur is de kijk-link verzonden naar de ingeschreven deelnemers. Heb je deze mail niet ontvangen? Bel dan met Kim van der Haar (06 22 544 644)
Nog niet ingeschreven? Doe het snel (voor dinsdag 14 uur).

Miljoenenbranche en maatschappelijk vehikel!
Gamen vormt een belangrijk deel van de hedendaagse lifestyle van (veelal) jongeren. Deze lifestyle omvat een combinatie van sport, cultuur, entertainment, games, muziek, social media, mode en uitgaan. Gaming heeft veel potentie en mits op de juiste manier gefaciliteerd en gepositioneerd vormt het een belangrijk middel om de jeugd te bereiken en meer te laten bewegen. Gaming worden steeds meer gezien als sport (esports) en steeds vaker door overheden ingezet bij interventies. Juist die maatschappelijke rol bespreken we in het online congres Gamen en Bewegen! Het gaat niet alleen over hoe sport, spel, studie, sociaal en slaap op de juiste manier te combineren zijn. Het gaat vooral over hoe je gaming kunt gebruiken om een wijk en bewoners bewust(er) te maken waar het gaat om gezondheid, werk en sociale cohesie. Welke kansen biedt gaming in onze huidige maatschappij? En hoe kunnen we de verbinding leggen met onderwijs en maatschappelijke instanties?

Tijdens het online congres komen aan bod:
. de rol van de gemeente
. de rol van het onderwijs
. de rol van welzijn
. de verbinding tussen gaming, maatschappij en commerciële initiatieven
. ervaringen en bewezen successen

Diverse gesprekken met deskundigen
Het congresprogramma biedt een combinatie van interessante gesprekken onder leiding van de dagvoorzitter, waarbij in een kort tijdbestek de genoemde thema's aan bod komen. Ook laten we je vanuit De Schiecentrale in Rotterdam een aantal voorbeelden zien ter inspiratie.

Doelgroep
Betrokkenen van de domeinen sport, welzijn en onderwijs, zoals:
. beleidsmedewerkers gemeenten
. buurtsportcoaches
. medewerkers sportservice organisaties
. medewerkers sportbonden
. directeuren, docenten en vakleerkrachten LO onderwijsinstellingen
. medewerkers zorg- en gezondheidsorganisaties
. medewerkers welzijnsorganisaties, humanistische organisaties en organisaties op het gebied van inclusie
. adviseurs en intermediairs in de genoemde werkvelden

Schrijf direct in!