IGOtalk: Wonen in Rotterdam

Steeds meer mensen hebben moeite met het vinden van een betaalbare woning. Dat geldt vooral voor jongeren die nog thuis wonen. In heel Nederland zijn er ruim 300.000 woningen te weinig en de schatting is dat er pas in 2030 weer voldoende huizen zijn. Dit komt omdat bouwen en personeel steeds duurder wordt en de hypotheekrente is gestegen.

Rotterdams Woonprogramma

De gemeente Rotterdam werkt daarom aan het Rotterdams Woonprogramma. Een plan waarin staat hoe Rotterdam zich wil blijven ontwikkelen als fijne stad om te wonen. De gemeente, Rotterdammers, woningcorporaties, investeerders en ontwikkelaars werken samen aan een prettige woonstad.

Kan iedereen zich vinden in de weg die we opgaan?

Vers Beton schreef onlangs het artikel ‘De hoogglans mag er wel af: een ruw Rotterdam is mooier dan een gepolijst Rotterdam’. En waar lopen onze studenten en medewerkers tegenaan die graag in Rotterdam willen wonen? Hoe kijken zij naar de plannen die er liggen? En hoe gaan we tegelijkertijd om met de andere grote opgaven waar we voor staan in de gebouwde omgeving? Denk aan de energietransitie, circulariteit, klimaatadaptatie en inclusiviteit. 

Opzoek naar antwoorden

Tijdens deze IGOtalk gaan we met verschillende stakeholders opzoek naar antwoorden op deze vragen. Welke kansen biedt deze mooie stad? Welke ideeën liggen er al op tafel? Kortom hoe zien we de toekomst van Rotterdam voor ons?