Samen Inclusief
Workshop inclusieve taal

Vanuit het VSC-samenwerkingsprogramma Samen Inclusief bieden we de workshop inclusieve taal aan. Met Samen Inclusief streven we naar meer diverse, toegankelijke en inclusieve organisaties. Taal is een belangrijk onderdeel hiervan. Het heeft de kracht om in- en uit te sluiten. Ongelijkheid is voor een deel verankerd in ons taal- en beeldgebruik. Het belangrijk om hier bewust mee om te gaan. Daarom bieden we de workshop inclusief taalgebruik aan.  

De workshop is bedoeld voor medewerkers van partners of deelnemers aan Samen Inclusief. In het bijzonder voor medewerkers die veel met tekst en taal bezig zijn in het museum (en dat zijn heel veel mensen, denk aan tentoonstellingsteksten, marketing en communicatie, educatiemateriaal, vacatureteksten of publieksbegeleiding) en bij voorkeur al wat kennis van diversiteit en inclusie hebben.

Meld je op tijd aan, er is een beperkt aantal plekken per sessie. 

Je kunt kiezen uit: 

  • Donderdag 1 december om 09:30 - 11:00 uur in Rijksmuseum Boerhaave
  • Dinsdag 6 december om 15:00 - 16:30 uur online

Samen Inclusief partners en deelnemers

Beeld en Geluid, Discovery Museum, Museon-Omniversum, Museumfabriek (deelnemer), Naturalis, Natuurhistorisch (deelnemer), Natuurmuseum Brabant (deelnemer), NEMO, Rijksmuseum Boerhaave, OYFO Techniekmuseum, Terra Maris (deelnemer), Universiteitsmuseum Utrecht (deelnemer), Zuiderzeemuseum. 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren