Dagvoorzitter en expert

 

Cees Vervoorn is Manager Toegepaste Wetenschap (chief science officer) bij het Kenniscentrum Sport & Bewegen. Hij is verantwoordelijk voor de wetenschappelijke positionering van het Kenniscentrum en zorgt voor het strategisch onderhoud en uitbreiding van het kennisnetwerk met de wetenschap en andere kennispartners. Dit houdt in dat hij vanuit zijn functie de verbindende schakel tussen de wetenschap en de praktijk vormt. Hij speelt in op vragen en behoeftes uit het veld en zorgt dat vragen vanuit hogescholen en universiteiten naar het werkveld worden ‘vertaald’. Cees was hiervoor Lector Topsport & Onderwijs aan de HVA. 

 

Sprekers

Geert Savelsbergh is bijzonder hoogleraar van de Desmond Tutu leerstoel Sport en Jeugd. Daarnaast is hij hoofd van de Motor Learning & Performance sectie van de afdeling Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit. Hij werkt als bijzonder lector Talentontwikkeling in Sport en Bewegen aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds 2014 is hij wetenschappelijk coördinator van het ‘Amsterdam Institute for Sport Science (AISS)’.
Johan Koedijker vertaalt wetenschappelijk onderzoek op het gebied van een gezonde motorische ontwikkeling naar praktisch toepasbare informatie, zodat iedereen een leven lang kan profiteren van de vele voordelen van sport en bewegen. 
Frederike Zwenk is werkzaam bij de afdeling Insights & Innovatie van de KNVB. In de functie van Hoofd Onderzoek is zij de schakel tussen alle afdelingen binnen de KNVB met een onderzoeksvraag en interne of externe onderzoekers die deze vraag kunnen beantwoorden. Met haar werkzaamheden zet zij zich in voor evidence-based besluitvorming. Een van de projecten waar zij bij betrokken is, is de KNVB Talentenmonitor. Een project dat jeugdopleidingen inzicht geeft in de ontwikkeling van hun spelers op verschillende domeinen.

Tim Koning is auteur van het boek "De Talentformule". Daarin ligt een centrale rol voor plezier bij talentontwikkeling. In zijn werkzaamheden is Tim op verschillende niveaus bezig, van het begeleiden van individuen en teams tot aan het schrijven en implementeren van beleid binnen verenigingen en/of bonden. En dat alles binnen het thema talentontwikkeling. 

Aylin Post is embedded scientist bij het Nederlands zwemteam. Daar en via haar eigen organisatie helpt ze coaches en sportbonden bij het verbeteren van hun talentprogramma’s. Als wetenschapper in de topsport -gespecialiseerd in talentontwikkeling – richt ze zich op hoe wetenschappelijke inzichten over sporttalent met impact kunnen worden ingezet in de dagelijkse sportpraktijk.