De organisatie is blij met de dagvoorzitter en sprekers die hun medewerking hebben toegezegd. Een korte omschrijving van ieders expertise tref je hieronder aan. 

Dagvoorzitter

Cees Vervoorn is sinds maart 2020 Manager Toegepaste Wetenschap (chief science officer) bij het Kenniscentrum Sport & Bewegen. Hij is verantwoordelijk voor de wetenschappelijke positionering van het Kenniscentrum en zorgt voor het strategisch onderhoud en uitbreiding van het kennisnetwerk met de wetenschap en andere kennispartners. Dit houdt in dat hij vanuit zijn functie de verbindende schakel tussen de wetenschap en de praktijk zal zijn. Hij zal inspelen op vragen en behoeftes uit het veld maar ook zorgen dat vragen vanuit hogescholen en universiteiten op hun beurt weer naar het werkveld worden ‘vertaald’. Cees was hiervoor Lector Topsport & Onderwijs aan de HVA. 

 

Sprekers

Hein Daanen is Hein Daanen is oud-voorzitter van de vereniging voor ergonomie, hoogleraar thermofysiologie aan de VU, lector Fashion Research & Technology aan de Hogeschool van Amsterdam, onderzoeker bij TNO en directeur van Sizing Science.

Sam Ballak is embedded scientist fysiologie op Sportcentrum Papendal en ondersteunt zo de topsportprogramma’s. De taak van een embedded scientist is om kennis en wetenschap vanuit kennisinstellingen te brengen naar de praktijk waar nodig. Thema’s als thermofysiologie, hoogtetraining, trainingsmonitoring en herstel komen daarbij voorbij. Sam is in 2015 gepromoveerd aan de Manchester Metropolitan University/Vrije Universiteit op het thema van spierfysiologie. Sinds 2014 werkt Sam als embedded scientist op Sportcentrum Papendal.

Ayonne van Oort is sport- en prestatiepsycholoog, afgestudeerd psycholoog in de klinische richting en ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen. Na het afronden van haar twee masters is zij momenteel werkzaam als psycholoog in de verslavingszorg. Daarbij is ze actief als trainer binnen het (W)eet wat je doet team. Dit is een trainerscollectief dat trainingen geeft over hoe (top)sporters op een gezonde manier het maximale uit zichzelf kunnen halen. Om op deze manier eetproblematiek te helpen voorkomen, voordat het misgaat. Door haar eigen ervaring met een eetstoornis in het verleden, een project dat haar aan het hart gaat. 

Yara van Gendt is SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en Psycholoog NIP. Samen met collage Afke van de Wouw runt Yara de maatschap WOUW Performance Coaching, gevestigd op de KNVB Campus in Zeist. Samen hebben zij het boek 'Leren revalideren. Hoe je optimaal herstelt van je blessure en er sterker uitkomt' geschreven dat eind november 2021 uitkomt. 

Guido Vroemen is sportarts, medisch bioloog, inspanningsfysioloog, gediplomeerd triathlontrainer en succestrainer/ coach van diverse (olympische) sporters. Na het afronden van HAVO en Atheneum in Geleen, heeft Guido zowel medische biologie als geneeskunde gestudeerd in Utrecht. Na het afronden van deze 2 universitaire studies heeft hij de 4-jarige specialisatie tot sportarts afgerond. Guido is werkzaam als sportarts bij SMA Midden Nederland, waar hij van 2003 tot 2021 eigenaar was. Guido is bondsarts van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) sinds 2006.