Deelnemer aan de workshop? Je hebt alle informatie per e-mail ontvangen. Onverhoopt later of verhinderd, bel dan Kim van NLcoach via 06 22 544 644. 

In deze workshop ervaar je als coach zelf de kracht en het effect van mindfulness in coaching. Ook leer je hoe je mindfulness kunt toepassen in je dagelijkse (coach)praktijk.

Als coach wil je inspireren, contact maken met je sporters, ze in beweging brengen en misschien wel tot ongekende hoogtes brengen. Je wil je sporters toespreken, zacht in hun oren fluisteren als dat nodig is en hard juichen als de kans er is. Bovenal wil je sporters begeleiden zodat ze boven zichzelf kunnen uit stijgen en zichzelf en de wereld kunnen verrassen. 

Juist dit doen op een gezonde en duurzame manier, door hun grenzen te respecteren. Door je sporter(s) ook te respecteren. Je wilt je sporters bewegen hun volle potentieel te benutten, vol passie en plezier. Hoe draag jij hier als coach aan bij? Hoe begeleid jij je sporters in hun ontwikkeling, op hun persoonlijke pad en hun eigen ontdekkingstocht? Hoe help je ze om tot die ongekende hoogte te stijgen? Dat kan alleen als jij het voorleeft! Dit voorleven vraagt om bewust-zijn, om met gerichte aandacht echt aanwezig te zijn. Dit leer je door het cultiveren van bewustzijn en compassie: door het ontwikkelen van mindfulness. 

Workshopleider Roxanna van Erp is zeer ervaren in dit thema en geeft sinds 2013 Mindfulness Based trainingen en coaching aan (top)sporters en coaches. Zij neemt bij deze workshop Vera Geling, turncoach, mee. Vera zegt over mindfulness: "Mindfulness betekent voor mij dat ik in staat ben op de pauzeknop te drukken en me af te vragen: wat heb ik nu eigenlijk nodig, of wat heeft mijn sporter op dit moment nodig van mij?”
 

Leerdoelen
Na het volgen van de workshop:
. heb je inzicht in wat mindfulness is en hoe het kan helpen tijdens het coachen;
. heb je kennis gemaakt met meditatie en hoe je meditatie kunt inzetten om tot zelfinzicht te komen:
. heb je kennis gemaakt met het theoretische kader van mindfulness en kun je dit toepassen;
. heb je meer inzicht in de (samen)werking van gedachten, emoties en lichamelijke sensaties;
. heb je fysieke in emotionele grenzen leren herkennen - bij jezelf en bij je sporters.

Doelgroep
Coaches, trainers en andere begeleiders in de sport. Daarnaast is deze workshop ook geschikt voor (topsport)begeleiders in het onderwijs en voor managers in (sport)organisaties.

Lees hier een recent interview met Roxanna op SportknowhowXL.nl over het thema.


Korting als lid van NLcoach!

NLcoach is een vereniging met ca. 4000 gebruikers. Eén van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 86,50 per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Lees hier meer!