Na een zeer succesvolle editie in 2022 zijn we blij je uit te nodigen voor de Landelijke Studiedag in Zwolle! We verwachten meer dan 150 mensen die hun passie voor topsport(talent) en onderwijs delen:

  • om zich te verrijken met nieuwe kennis,
  • om oude en nieuwe contacten te ontmoeten. 

We zijn te gast bij het Centre for Sports & Education (CSE) in Zwolle, dat haar 15-jarig jubileum viert. CSE heeft een unieke plek in het landschap van de Topsport Talentscholen in Nederland vanwege de verbinding tussen sport en onderwijs. Doordat de sportprogramma’s onderdeel zijn van het onderwijscurriculum en het CSE daarmee de verantwoordelijkheid voor de sport pakt, is de stevige verbinding tussen beide gebieden een logisch gevolg. 

Programma
Jou wacht een gevarieerde studiedag waar veel te leren valt, met een grote groep deelnemers die je makkelijk kunt ontmoeten in de congresapp (van tevoren en na afloop) en natuurlijk live op de dag zelf. Het inhoudelijke programma draait om de weg naar een gezonde sportcultuur. Deskundige sprekers en workshopleiders benaderen dit thema vanuit hun eigen achtergrond en expertise. Ze bieden je zo informatie en inspiratie waar jij mee verder kunt om jouw bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de topsporttalenten die aan jou zijn toevertrouwd. Je voorkeuren voor de workshops vragen we je in een later stadium door te geven.

Thema
In de studiedagen van de afgelopen jaren stond altijd de talentvolle schoolgaande sporter, centraal. Dat doen we, op deze Landelijke Studiedag van het Expertisecentrum VO & Topsport op donderdag 6 april 2023, natuurlijk weer! We leggen nu de focus op talentontwikkeling en topsportcultuur. De volgende vragen hopen we te beantwoorden: 
- Van wie is de wil om te winnen?
- Wat heeft een topsporttalent nodig van een begeleider, coach, coördinator, ouder, peergroup, beleidsmaker om zich te ontwikkelen en grenzen te verleggen?
- Wat is een gezonde topsportcultuur en wat kan ik doen om de bestaande te verbeteren?

Doelgroep
De Landelijke Studiedag is bedoeld voor topsportcoördinatoren, topsporttalentbegeleiders & portefeuillehouders in directie en bestuur van de Topsport Talentscholen en de TeamNL centra. Daarnaast zijn medewerkers van de partners van het Expertisecentrum VO & Topsport zoals NOC*NSF, ministeries, sportbonden en andere partnerorganisaties van harte welkom.