Unieke studiemiddag met experts en ervaringsdeskundigen!


Een blessure heeft een enorme impact op sporters. Niet alleen lichamelijk, maar ook op hun gedachten en gevoelens. Om optimaal te herstellen is het daarom belangrijk om aan al deze aspecten aandacht te besteden. Uit onderzoek is gebleken dat het revalidatieproces optimaliseert wanneer sporters ook psychologische vaardigheden ontwikkelen en inzetten tijdens hun revalidatie. Zo vergroten sporters de kans op een succesvolle comeback wanneer ze werken met o.a. visualisatie, ontspanning en doelen stellen. Bovendien zijn de inzichten en vaardigheden, die geblesseerde sporters opdoen tijdens hun revalidatie ook zeer nuttig en toepasbaar als ze weer volop aan het sporten zijn om hun prestaties te verbeteren. Veel sporters zeggen niet voor niks na een heftige blessure dat ze er sterker uit zijn gekomen!

Deze thema’s staan centraal op vrijdag 2 december 2022 tijdens een boeiende studiemiddag over Leren revalideren. Uitgangspunt hierbij is de geblesseerde sporter en zijn of haar coaches & (para-)medische begeleiders. Belangrijk voor jou als coach of begeleider is te weten wat het risico op een blessure vergroot, door welke fases een geblesseerde sporter gaat, hoe een geblesseerde sporter om kan gaan met tegenslag en hoe een blessure het leven van een sporter op zijn kop kan zetten. Hoe kun jij als coach of begeleider je sporter bij blessures optimaal ondersteunen?

Leerdoelen
De studiemiddag biedt:

  • inzicht in theorieën en onderzoek gericht op (sport)blessures en revalidatie vanuit (sport)psychologie, sportwetenschappen en pedagogiek;
  • de mogelijkheid te leren van ervaringsdeskundigen;
  • handvatten en tips voor jouw rol als coach of (para-medisch) begeleider bij een geblesseerde sporter of leerling.

Doelgroep
Sportzorgprofessionals, coaches en begeleiders van sporters en (topsport)leerlingen, geblesseerde sporters en overige belangstellenden. 

Boek
Bij deelname is het boek Leren Revalideren van Afke van de Wouw & Yara van Gendt (ter waarde van € 24,95) inbegrepen. Je ontvangt het boek bij aanvang van de studiemiddag. 


Korting voor leden!
NLcoach is een vereniging met ca. 4.000 gebruikers. Één van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 82,50 per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Lees hier meer!