Sprekers

 

Afke van de Wouw

Begeleidt vele topsporters en -teams als sportpsycholoog. Na een studie fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht, studeerde ze bewegingswetenschappen aan de VU Amsterdam, met als hoofdrichting sportpsychologie. Zij werkte als sportpsycholoog o.a. bij as onderdeel van de staf van VVV-Venlo, FC Twente, FC Utrecht en Vitesse en heeft daarnaast een praktijk waar zij sporters en coaches individueel begeleidt op sportpsychologisch gebied.  

 


Yara van Gendt

Yara is SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en Psycholoog NIP. Yara heeft haar eigen praktijk in Zwolle waar zij o.a. coaches, sporters en teams begeleidt binnen verschillende sporten zoals: voetbal, tennis, hockey, rugby, wielrennen, schaatsen, zwemmen en korfbal. Daarnaast geeft zij les in sportpsychologie op o.a. de Hogeschool Utrecht, verzorgt zij workshops en lezingen bij sportverenigingen en bonden en faciliteert zij teamsessies in het bedrijfsleven. 

Groei, plezier en toewijding staan centraal in Yara's werkzijze. Yara is bestuurslid van de Vereniging SportPsychologie Nederland (VSPN) waarin het bekender maken van het vakgebied sportpsychologie een belangrijk thema is. Ook op dit vlak zijn ontwikkeling en leren belangrijke thema’s voor Yara. Werken met een lach op je gezicht en vanuit intrinsieke motivatie, dat is haar uitgangspunt.

 


Jur Brauers

Jur heeft enkele jaren gewerkt als fysiotherapeut in een revalidatiecentrum en volgde daarnaast de studie fysiotherapiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Op dit moment is hij promovendus bij de afdeling bewegingswetenschappen van het UMCG/Rijksuniversiteit Groningen. In zijn promotieonderzoek doet hij samen met bewegingswetenschappers, psychologen en datawetenschappers onderzoek naar de fysieke en mentale veerkracht van atleten bij onder andere FC Groningen, Vitesse en PSV. 

 


Diana van Winden

Diana is werkzaam als zelfstandig SPORTPSYCHOLOOG VSPN® in haar praktijk PAM Performance waar zij o.a. dansers, sporters maar ook mensen vanuit andere prestatiegebieden, waaronder studie en werk, begeleid. Ze doet dit vanuit een praktische, positieve en toegankelijke benadering. Daarnaast heeft zij de afgelopen jaren promotieonderzoek gedaan bij Codarts Rotterdam, Hogeschool voor de Kunsten en de Vrije Universiteit. Haar onderzoek richtte zich op de mentale aspecten van dansblessures en op 9 mei 2022 zal de openbare verdediging plaatsvinden van haar proefschrift. 
Recent is Diana gestart met een nieuwe uitdaging als docent aan de Universiteit van Amsterdam, op de afdeling arbeid- en organisatiepsychologie en met een specifieke focus op sport- en prestatiepsychologie. 

 


Larissa Bel

Ik ben Larissa Bel en ervaringsdeskundige op het gebied van revalideren. Ik voetbalde bij FC Utrecht toen ik voor het eerst mijn kruisband afscheurde, na eerder ook al een pees in mijn enkel afgescheurd te hebben. Na meerdere operaties aan mijn knie besloot ik te stoppen met voetballen. Helaas heeft dit er niet voor gezorgd dat er een einde kwam aan het revalideren. Inmiddels ben ik tien keer geopereerd en lopen er zo nu en dan zelfs revalidaties van meerdere blessures door elkaar heen. Tijdens deze revalidaties ben ik erachter gekomen dat er heel veel meer bij komt kijken dan alleen het fysieke herstel.