Unieke Masterclass over coachen vanuit het brein

Als trainer of coach is het goed om het groeipotentieel van je sporter(s) niet alleen vanuit de klassieke prestatiematrix te bekijken. Kijk voortaan vooral ook naar de rol van de hersenen en het meenemen van de cognitieve sportvaardigheden. Oftewel: Train with the brain in mind!

Speciaal voor NLcoach leggen twee zeer ervaren trainers uit hoe de juiste combinatie van drie elementen (fysieke inspanning, intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning) een positieve invloed kan hebben op cognitieve functies. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om focus, alertheid, reactievermogen, coördinatie, en geheugen. Deze nieuw ontwikkelde masterclass is ontstaan vanuit de inzichten die de trainers ook toepassen in hun Cognitieve Fitness methode.

Cognitieve Sport Coaching is net als Cognitieve Fitness een methode die zich, naast het fysieke aspect, richt op het verbeteren van cognitieve functies. Cognitieve functies zijn van groot belang om goed te kunnen functioneren in ons dagelijkse leven én essentieel om te kunnen presteren tijdens sportwedstrijden. Binnen de sport gaat het bijvoorbeeld om functies als het inschatten van snelheid, timing, aandacht verdelen, ruimtelijke relaties leggen en visuele waarneming. 

Cognitieve Sport Coaching biedt een nieuwe kijk op trainen en coachen. Waar de training vaak gericht is op het verbeteren van techniek en soms tactiek, richt deze vorm van coaching zich juist op dat lichamelijke onderdeel dat we bij iedere sport hard nodig hebben, onze hersenen.

Leerdoelen
Na het volgen van de masterclass beschik je over:

  • Basiskennis over het verbeteren van cognitieve functies in een trainingsprogramma, op basis van Cognitieve Sport Coaching;
  • Inzicht in de cognitieve functies: welke zijn er en welke zijn van belang voor jouw sportdiscipline?
  • Mogelijkheden om je sporters cognitief uit te dagen met behulp van  oefeningen waarbij fysieke en geestelijke inspanning slim samen gaan.
  • Kennis over hoe de juiste omgeving te creëren waarin het brein optimaal presteert.

Opbouw
De masterclass kent een goede mix tussen theorie en praktijk en is samengesteld door het team achter Cognitieve Fitness, bestaande uit neuropsychologen, bewegingswetenschappers en sportdocenten.

Lees hier het artikel over dit thema dat eerder op de site van NLcoach werd gepubliceerd.  


Korting als lid van NLcoach!

NLcoach is een vereniging met ca. 4000 gebruikers. Eén van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 86,50 per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Lees hier meer!