Neem je deel aan deze masterclass? De kijk-link is inmiddels per e-mail naar je verzonden. Vragen? Bel Kim van der Haar van Arko Sports Media via 06 22 544 644 of stuur een mail naar events@sportsmedia.nl

Denken als afleiding of als noodzaak?
In wedstrijden willen sporters het beste van zichzelf laten zien, en vooral graag winnen! Maar als je heel graag wilt winnen, dan kan het niet anders dan dat soms, of misschien wel vaak, de gedachte bij je opkomt dat je ook wel eens zou kunnen verliezen... Of dat je net die dag waarop het moet gebeuren, niet je topvorm te pakken hebt. Of dat je een ongunstige loting hebt. Of dat je als eerste van de favorieten moet starten, waardoor je concurrenten zich op jouw tijd kunnen richten. Of dat ..... Hoe kan een sporter met dit soort gedachten omgaan? En wat is jouw rol als coach hierin?

Inhoud nieuwe masterclass
Deze nieuwe Masterclass staat in het teken van negatieve gedachten, catastrofaal denken, re-focussen en psychologisch momentum. Hoe kun je, bij tegenslag, door te blijven nadenken en tactisch slim te handelen toch je kans op winst vergroten? Deze masterclass biedt je inzichten vanuit de wetenschap, die Nico combineert met bruikbare voorbeelden uit de praktijk. Dit geeft je als coach of begeleider van (top)sporters of leerlingen veel inspiratie! 

Boek
Dit voorjaar verscheen het boek van Nico W. Van Yperen over de Mentale aspecten van sport en presteren. Een uniek boek, waarvan inmiddels vele exemplaren zijn verkocht, waarin wetenschappelijke kennis omtrent de mentale aspecten van sport en presteren toegankelijk wordt gemaakt. Voor sporters, coaches, trainers en andere sportgeïnteresseerden én voor iedereen die wil leren van de (top)sport. Immers, ook op het werk, op school, in het theater, in de kunst, wetenschap, politiek en zakenwereld wordt vaak prestatiedruk ervaren. In al deze domeinen spelen factoren als focus, vertrouwen, veerkracht, passie, plezier, perfectionisme, doelen, motivatie en teamgeest een belangrijke rol. Meer inzicht in deze factoren helpt om mentaal sterker te worden.

Prijs
De prijs voor deelname bedraagt € 80,-. Leden van vereniging NLcoach ontvangen korting en betalen slechts € 60,- voor deelname. Prijzen zijn exclusief btw. 

Bij deelname ontvang je kort voor de masterclass per post
het boek van Nico W. van Yperen over de mentale
aspecten van sport en presteren.