Nominatie categorieën
 

Het Nominatie Event van de OR Kern 2021 is voortgekomen uit onze speerpunten, die onze doelstellingen voor de komende periode vormen. De nominatie categorieën komen weer uit de volgende speerpunten voort.

Speerpunt: diversiteit en inclusie

Diversiteitsheld
Dé collega met hart voor diversiteit & inclusie. Diegene die uitdraagt dat verschil belangrijk is en iedereen zich thuislaat voelen. Iemand die opkomt voor anderen, zodat niemand zich buitengesloten voelt. En diegene die diversiteit omarmt in al haar vormen: van karaktereigenschappen tot LGBTIQ+ en van culturele achtergrond tot leeftijd. De collega die zelf het goede voorbeeld geeft, voor collega’s opkomt en de weg vrijmaakt voor anderen.  

Speerpunt: loopbaan- en talentontwikkeling

Uitblinkende (management) ondersteuner/ assistent
De collega die allerlei hand en span diensten doet voor de medewerker, zodat deze zich op ander werk kan concentreren. Hij/zij weet overzicht te houden in de chaos, komt met oplossingen, weet prioriteiten te stellen en is flexibel.

Oprechte feedbacker
Dé collega die altijd – gevraagd en ongevraagd - constructief feedback weet te geven. Diegene die jou graag een stapje verder helpt in jouw ontwikkeling door de spiegel voor te houden. Iemand die in jouw gezicht precies hetzelfde zou zeggen als achter je rug om. De collega die oog heeft voor jouw talenten en jou helpt je in je kracht te zetten. 

Speerpunt: werkcultuur

Collegiale collega
Dé collega die altijd bereid is mee te denken, te helpen en desnoods taken over te nemen. Diegene die jouw dag kan maken, je thuis kan laten voelen en je werkplezier vergroot. Iemand die oog heeft voor jou als persoon. En diegene die jou liever de credits geeft dan zichzelf, de teamprestatie vooropstelt en iedereen overlaadt met complimentjes.  

Dienende leidinggevende 
Dé leidinggevende die aan jou vraagt wat jij van hem of haar nodig hebt om goed te kunnen presteren. Diegene die ontvankelijk is voor feedback, oog heeft voor de persoon en gericht is op jouw ontwikkeling. De manager die bewust is van zijn of haar leiderschapsstijl en deze durft aan te passen naar wat elk individu nodig heeft. Iemand die jou als expert behandelt en jou faciliteert, stimuleert en helpt waar nodig. 

Speerpunt: organisatieontwikkeling

Weergaloze kennisdeler 
Dé collega die een wandelende encyclopedie is en zijn of haar kennis graag met zoveel mogelijk mensen deelt. Diegene die altijd bereid is te helpen bij vragen of inwerken. Iemand die het belang van kennisdeling uitdraagt en zorgt dat zijn of haar collega’s de informatie krijgen die zij nodig hebben. De collega die jou spontaan dat leuke artikel doorstuurt of een informatieve presentatie geeft aan het team.