Vanavond vindt de tweede sessie van de Online Workshop plaats, vanaf 19.30 uur. Als deelnemer heb je inmiddels de kijk-link ontvangen. Niets ontvangen en ook niet in je spam? Stuur dan een bericht naar events@sportsmedia.nl of bel Kim van der Haar via06 22 544 644. En... inschrijven kan natuurlijk ook nog! 

Inhoud
Visualisatie als instrument om sportprestaties nog verder te verbeteren wint terrein. Bovendien visualiseren veel sporters al zonder zich daar bewust van te zijn. Een echt effect is er pas als het regelmatig en gestructureerd wordt gedaan, zowel in trainingen als in wedstrijdverband. Visualiseren is een vorm van mentale training waarbij in gedachten een gewenste ervaring wordt ge(re)creeërd, zoveel mogelijk gebruik makend van alle zintuigen. Bekende topsporters die gebruik maken van imagery (de Engelse term voor visualiseren) zijn onder andere Robert Lewandowski, Erben Wennemars en Novak Djokovic. Gebruik jij het al in je coaching?

Heel praktisch gaat het bijvoorbeeld om zaken als ontspanningsoefeningen om het lichaam tot rust te brengen (inbeelden van favoriete plek of een fijne vakantie), motorische verbeeldingsoefeningen (doornemen verschillende bewegingen) en oefeningen gericht op het verminderen van pijn (bij blessures).

Bekijk hieronder een video over visualiseren met Robert Lewandowski. 

Door te visualiseren krijgen sporters:
. betere prestaties
. meer zelfvertrouwen
. meer ontspanning
. betere focus

Opbouw
De Online Workshop bestaat uit twee sessies. De eerste sessie bespreekt theorie & achtergronden en geeft aan hoe visualisatie binnen de sport kan werken. De sessie eindigt met een huiswerkopdracht. De tweede sessie staat in het teken van jouw coachpraktijk. Na het bespreken van de huiswerkopdracht is er alle ruimte voor het stellen van vragen en het (in groepjes) delen van ervaringen. 

Prijs
De prijs voor deelname aan de Online Workshop bedraagt € 99,- voor leden van NLcoach. Niet leden betalen € 165,-. Deelnameprijzen zijn exclusief btw.

Doelgroep
De Online Workshop Leren Visualiseren is bedoeld voor (jeugd)trainers, coaches in top- en breedtesport en docenten en mentoren van bijvoorbeeld topsportopleidingen. 


Korting voor leden!
NLcoach is een vereniging met ca. 4.000 gebruikers. Eén van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 82,50 per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Lees hier meer!