Ontwikkeltafel 18-3
Aanmelden
Ontwikkeltafel 18-3
  • Home
  • Aanmelden
  • Programma
  • Jaarplanning
  • Contact
Ontwikkeltafel 18-3
  • Home
  • Aanmelden
  • Programma
  • Jaarplanning
  • Contact

Genodigden en Programma Ontwikkeltafel

 

Genodigden
Op de Ontwikkeltafel en de Deeltafels werken jeugdhulpaanbieders, gemeenten, lokale teams, medewerkers van het Servicebureau en Programmabureau samen aan goede jeugdhulp. Het gaat hierbij in het bijzonder om degenen die direct betrokken zijn bij het operationaliseren dan wel doorontwikkelen van de inkoopafspraken van aanbieders en gemeenten in jeugdhulpregio Haaglanden.

 

Programma Ontwikkeltafel 18 maart 2021
Plenair 9.15 – 10.15 uur

  • Korte terugblik Ontwikkeltafel 18 februari
  • Voortgang lopende ontwikkeltrajecten
  • Introductie onderwerpen werksessies

 

Deeltafels van 10.45 – 12.00 uur

Bestedingsruimte
Hoe gaan we werken met de bestedingsruimte in 2021 en daarna?

Meer informatie over deze Deeltafel volgt.

Social Return (SROI)
Wat betekent social return voor je organisatie en hoe geef je hier uitvoering aan? Er wordt onder andere ingegaan op wat SROI is en hoe we dit kunnen realiseren. Kunnen we samen combi’s maken? Voorbeeld: ik kan maar een kwart stageplek inrichten voor een ervaringsdeskundige die professional wil worden, maar met z’n drieën hebben we een volle plek. in hoeverre is het mogelijk dat een deel van de verplichting in 2021 vorm krijgt via het organiseren van de SROI? Mocht je zelf vragen of aandachtspunten hebben over dit onderwerp, noteer ze nu alvast. Het belooft gedeeltelijk een interactieve Deeltafel te worden; dus alle input is welkom! 

Voor meer informatie ga naar social return bouwblokken

Monitoring ontwikkelingen en data
Gezamenlijk inzicht in data: om te kunnen sturen heb je inzicht nodig. Data zijn daarbij belangrijk, net als een gezamenlijk beeld van wat deze data betekenen. “Garbage in = garbage out” en “wat je er niet in stopt krijg je er ook niet uit” zijn zeer ware open deuren om rekening mee te houden. Samen willen we op weg naar inzicht in wat er is en wat we daar mee kunnen. Mogelijk themagericht.  Om wat we doen beter te funderen en wat we kunnen verbeteren inzichtelijk te maken aan de hand van duidelijke definities en structuren.

Voor wie: een mix van mensen die sturen op en met de data, mensen die betrokken zijn bij de meer technische kant van de datastromen die ze binnen hun eigen organisaties zien gaan (en daarop interventies kunnen plegen), analytische en inhoudelijke expertise.

Wachtlijsten

Wachtlijsten vragen al lange tijd onze aandacht. En dan met name waar ‘wachten’ om zorginhoudelijke redenen als onverantwoord moet worden ingeschat. Vanwege corona moeten we er rekening mee houden dat het probleem ‘wachten’ in omvang en urgentie gaat stijgen vanwege een toename van ernstige problematiek waar ‘wachten’ zeker onverantwoord is. Daarnaast wordt vanwege de maatregelen de beschikbaarheid van personeel steeds lastiger om vlot in zorg- en hulpvragen te voorzien, met het risico dat het wachten uitgroeit tot onverantwoord. Zowel de Inspectie als de Jeugdombudsman dringen aan op een adequate aanpak.

We ambiëren met deze Deeltafel om in twee sessies (18 maart en 15 april) tot keuzes te komen, die tot zo’n adequate aanpak moeten leiden. Vervolgens moeten die keuzes leiden tot het nader uitwerken van de afspraken uit de inkoopdocumenten. Daartoe zetten we kort samengevat twee stappen:

  1. We ontwikkelen een gezamenlijke informatiepositie over de aard en omvang van het ‘wachten’, toegespitst op ambulante zorg inclusief te gebruiken definities en waar nodig te onderscheiden naar hulpvragen of anderszins. Op basis hiervan kunnen afspraken worden gemaakt voor het terugdringen van wachten en of overbruggingshulp.
  2. We komen tot keuzes gericht op het terugdringen van het onverantwoorde wachten en over de wijze waarop we die in de dagelijkse werkafspraken rondom het inzette van jeugdhulp verwerken. Bij wijze van inspiratie: een optie is om te investeren in het organiseren van regie bij langer wachten dan de norm in het referentiekader (zorgbemiddeling).
  3. Wachttijden centraal ontsluiten voor verwijzers en burgers.

De uitkomsten ontsluiten we via de digitale leeromgeving, zodat alle betrokken professionals er ten behoeve van hun uitvoerende werk kennis van kunnen nemen. Het gesprek aan deze deeltafel zal worden ondersteund door een startnotitie, die enkele dagen voor de bijeenkomst onder de deelnemers verspreid zal worden.

Tarieven 2022, financieel inzicht & sturing
In 2020 is er een uitgebreid tarieventraject doorlopen. Volgend op dat traject staan we voor de opgave om voor een aantal producten/domeinen te komen tot tarieven 2022. Het gaat hierbij om Ambulante GGZ, GGZ residentieel, Crisis zorg, Gezinshuis licht en Gezinshuis zwaar, Kindergeneeskunde en Dyslexie. Aan deze Deeltafel buigen we ons over een onderzoeksaanpak om -met het oog op het werkproces rondom herzieningen- tot die tarieven te komen. Wij ambiëren met deze aanpak tot gedegen onderbouwde strategische keuzes te komen richting financiële sturing in termen van bekostiging en tarifering. Ook staan richting 2022 de issues Indexatie 2022 en productbeschrijvingen nog op de rol voor deze Deeltafel.

​​​

Ontwikkeltafel 18-3

Ontwikkeltafel 18-3Registratiewebsite voor Ontwikkeltafel 18-3

Ontwikkeltafel 18-3nienke@nekzt.nl

Ontwikkeltafel 18-3nienke@nekzt.nlhttps://www.aanmelder.nl/ontwikkeltafel2

2021-03-18

2021-03-18

OfflineEventAttendanceMode

EventScheduled

Ontwikkeltafel 18-3Ontwikkeltafel 18-30.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z

Nog niet bekendNog niet bekend