Deelnemers hebben op donderdag 3 maart de praktische informatie via e-mail ontvangen. Niet ontvangen, mail dan naar events@sportsmedia.nl.
Nog geen deelnemer? Inschrijven kan natuurlijk nog! 

Sport en het ervaren van druk of stress gaan hand in hand. Denk aan serveren met matchpoint tegen of het moeten rijden van een nagenoeg foutloze race omdat degenen voor jou een topprestatie hebben neergezet.

Waar druk niet per se slecht is en zelfs de prestaties kan verhogen, zien we dat het omslagpunt naar stress er vaak voor zorgt dat een sporter zijn taak niet optimaal kan uitvoeren. Cursusleider Gijs Visser neemt je in twee sessies mee in het verschil tussen druk en stress, hoe stress ontstaat en wat je als coach kunt doen om jouw sporters te leren stress te herkennen en ermee om te gaan. Deze unieke cursus met veel interactie is een aanrader voor elke coach die met sporters werkt en voor coaches in andere vakgebieden die sportminded zijn. Centraal staat de persoonlijke verdieping en het zelf aan de slag gaan, waarbij je eerst jezelf beter leert kennen en vervolgens leert hoe je druk & stress bij je sporters kunt herkennen. Waar het in de sport maar al te vaak draait om winnen, gaat het in deze cursus ook om het leren omgaan met (de verwachting van) verlies. 

Leerdoelen
Na afloop van de cursus heb je inzicht in:
. soorten stress
. gezonde druk en optimaal presteren
. wanneer druk overgaat in ongezonde stress
. hoe (on)bewuste ervaringen uit het verleden nu stressverhogende triggers kunnen vormen
. 'venster van verduren': hoe maak je stress te 'dragen' (bewustwording en acceptatie)
. (kenmerken van) bevangen zijn door stress
. hoe terug te keren vanuit stress naar normaal
. goed omgaan met (de verwachting van) verlies

De cursus is tweeledig: je krijgt zowel inzicht in je eigen stressfactoren en hoe je daarmee omgaat als inzicht in hoe je je sporters rond dit thema (beter) kunt begeleiden! Deelname is inclusief het boek 'Stress - over stressregulatie en coaching'! Een praktisch boek voor elke coach die met sporters werkt & voor bijvoorbeeld docenten of mentoren die hun leerlingen beter willen begeleiden. 

Prijs
De prijs voor deelname aan de cursus bedraagt € 185,- voor leden van NLcoach. Niet leden betalen € 255,-. Bij de eerste sessie ontvangt iedere deelnemer een exemplaar van het in het voorjaar van 2021 verschenen boek Stress; stressregulatie en coaching (auteurs: Laura Jonker/Gijs Visser) ter waarde van € 21,75. Deelnameprijzen zijn exclusief btw.

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor (jeugd)trainers, coaches, docenten, mentoren, buurtsportcoaches en andere professionals die te maken hebben met het coachen van (jong)volwassenen. Vanwege de interactieve opzet, de te maken opdrachten én de persoonlijke benadering & begeleiding door Gijs kunnen maximaal 22 personen deelnemen.

Corona-maatregelen
Gezien de interactieve en persoonlijke opzet van de cursus is gekozen voor een 'live' sessie. Op locatie is er voldoende ruimte voor het houden van afstand. Heb je klachten, dan vragen we je om je te (laten) testen. 


Korting voor leden!
NLcoach is een vereniging met ca. 4.000 gebruikers. Één van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 82,50 per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Lees hier meer!