Ga je (weer) met ons mee?


De Studiereis Gezonde Leefstijl op School bezoekt in 2020 Schotland. Tijdens een uitgebalanceerde reis van vijf dagen krijg je inzicht in goede voorbeelden van samenwerking tussen wetenschap, gemeente, school en ouders, met als basis de gezonde leefstijl op school als onderdeel van het landelijke en lokale succesvolle preventiebeleid. Daarnaast bieden we je een inkijkje in de verplichte pre-schools (voor kinderen vanaf 2,5 jaar) die enkele jaren geleden door de Schotse overheid zijn ingevoerd. We kiezen Schotland als bestemming omdat men hier zeer bruikbare voorbeelden heeft van de wijze waarop de thema's gezondheid en welzijn worden geïntegreerd in het onderwijs. 

Vanuit ons hotel in Glasgow bezoeken we overheidsinstellingen, gemeenten en scholen die een actieve rol spelen in deze aanpak. Zij delen hun visie en ervaringen rond de gezonde leefstijl op school, met een focus op pre schools en special needs. Op deze manier maken we je wegwijs in het Schotse beleid en de uitvoering en krijg je inzicht in de verschillen én overeenkomsten tussen Schotland en Nederland. Ook is er volop gelegenheid om met Schotse experts en vakgenoten kennis en ervaringen uit te wisselen. 

Doelgroep
De studiereis is interessant voor directeuren, bestuurders en leerkrachten van PO en VO. Daarnaast voor leefstijldeskundigen, jeugd- en welzijnswerkers, vertegenwoordigers van ggd's en andere professionals die zich bezig houden met de diverse aspecten van gezonde leefstijl op school. 


Reacties deelnemers eerdere reizen
Deelnemers aan voorgaande studiereizen beoordeelden de kwaliteit van de reizen gemiddeld hoog en roemden de relevantie voor hun dagelijkse praktijk. Uit hun enthousiaste commentaren:

 "Nieuwe contacten met de andere deelnemers heel inspirend en waardevol"
"Bezoek aan scholen waren hoogtepunten"
"Leuke, leerzame en inspirende reis"