Onlangs is naar alle deelnemers de praktische informatie verzonden? Niet gekregen of wil je je nog inschrijven? Mail dan naar events@sportsmedia.nl

Nieuwe workshop
De nieuwe workshop 'Leer beter waarnemen' is bedoeld voor coaches en andere begeleiders van sporters die alerter willen leren waarnemen. Hoe je iets waarneemt bepaalt je aanpak richting de sporter(s) of pupil(len). Aan het lichaam is veel af te lezen. De fysieke beelden die je sporter laat zien, nodigen uit om daarover het gesprek aan te gaan. Beelden worden door jou als coach of begeleider wellicht anders geïnterpreteerd dan dat de sporter ze voelt of bedoelt. 

Thema's
In de workshop komen de volgende onderdelen uitgebreid aan bod: 

  • Hoe neem jij als coach waar, wat zie je en hoe interpreteer je dit?
  • Ben je je bewust van je eigen ratio en gevoel?
  • Op welke momenten ga je je sporters waarnemen (tijdens spel, training of wedstrijd vooraf en achteraf)?
  • Waarneming onder druk (druk bij jou als coach of druk bij je sporters of beide); 
  • Mogelijkheden van waarnemen op afstand via smartphone; 
  • Terugkoppeling naar je sporter(s);
  • Tips voor de dagelijkse praktijk. 

Tijdens de workshop ervaar je zelf hoe je beweegt en tegelijkertijd neem je bewegingen van de ander waar. In de workshop ga je praktisch aan de slag en worden beelden gebruikt om je te leren dat bewegen een geheel is. Aan de beweger kun je zien ('waarnemen') wat er in het moment gebeurt. Excellent bewegen is uiteindelijk vloeiend en licht ritmisch. Bij ritmisch bewegen is er sprake van deep learning. 

Workshopleiders
Ervaren coaches en workshopleiders Els van Noorduijn en Jaap Verhagen leren je beter waar te nemen. Hoe en wat je waarneemt bepaalt namelijk je aanpak richting je sporter(s). Na afloop van de workshop heb je inzichten gekregen die je in de praktijk direct, dus bij wijze van spreken de dag na de workshop, al kunt toepassen.

Op jou toegespitste inhoud
De workshop biedt veel ruimte voor het stellen van vragen. Na je inschrijving staan in de bevestigingsmail ook een aantal vragen om te beantwoorden. Met jouw antwoorden kunnen Els en Jaap de workshop nog gerichter voorbereiden.   

Doelgroep
Coaches, trainers en andere begeleiders in de sport (sporttakoverstijgend) of het (sport)onderwijs. 


De workshop laat zich uitstekend combineren met de andere workshop van Els en Jaap, namelijk Nieuwe inzichten in fysieke training. Deze workshop vindt plaats op maandag 30 oktober 2023. Klik hier voor meer informatie.