100|De Expositie

 

100 jaar geleden koos Nederland ervoor om samen voor pensioen te zorgen. En 100 jaar geleden werd ABP hét pensioenfonds voor overheid en onderwijs. ABP en uitvoeringsorganisatie APG staan samen stil bij deze mijlpaal. Daarvoor organiseren we diverse activiteiten, waaronder 100|De Expositie.

Pensioenkloof
Vandaag de dag is er nog altijd een pensioenkloof van 40 procent tussen mannen en vrouwen in Nederland, de op één na grootste van Europa. Dit komt doordat vrouwen vaker parttime werken en voor gelijk werk in de praktijk vaak minder betaald krijgen dan mannen. 

Expositie
Dit maatschappelijke thema verdient aandacht. In ons 100-jarig jubileum willen we hier op bijzondere wijze invulling aan geven. Dit doen we met 100|De Expositie: verhalen van vrouwen. We reizen honderd jaar terug, en honderd jaar vooruit: wat hebben we bereikt? En wat is er nodig om de pensioenkloof verder te dichten? 

Weekend openstelling: 1 oktober
De expositie is opgezet in de ontvangsthal van het hoofdkantoor van APG in Heerlen. U bent van harte uitgenodigd om de expositie te komen bekijken op zaterdag 1 oktober, van 14.00 - 17.00 uur. Onder het genot van een hapje en drankje kunt u op eigen gelegenheid de tentoonstelling bezoeken. U kunt zich hiervoor aanmelden via de pagina Aanmelden

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren