Bestemmingsinformatie


World Expo 2020
De World Expo vindt van 1 oktober 2021 tot en met 31 maart 2022 in Dubai plaats. Dubai is het eerste land in het Midden Oosten dat deze wereldtentoonstelling organiseert. Tijdens de Dubai Expo kunnen de deelnemende landen en bedrijven uit de publieke en private sector zich profileren op het gebied van techniek, economie en sociaal-cultureel. Het thema van Expo 2021 is ‘Connecting minds, creating the future’, waarbij veel landen de aandacht volledig op duurzaamheid, schone energie en circulariteit zullen richten. De slogan wordt ondersteund door de drie thema’s: mobiliteit, kansen en duurzaamheid. Deze 35e Wereldtentoonstelling zal ook de eerste Expo zijn die met een groene voetafdruk en zo klimaat neutraal mogelijk wordt gebouwd. 

Dubai en Abu Dhabi
Dubai en Abu Dhabi zijn twee van de zeven Arabische Emiraten, een land gelegen op het Arabisch schiereiland in het Midden-Oosten. De Verenigde Arabische Emiraten grenzen aan Saoedi-Arabië en Oman en bestaan uit: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. Dubai is vooral rijk geworden door de olie. Vrijwel al het geld wat hiermee verdiend is wordt nu gebruikt om de stad om te toveren tot een wereld van luxe en plezier waar u zich geen seconde hoeft te vervelen.

Abu Dhabi ligt op minder dan 1,5 uur rijden Dubai. Met een oppervlakte van ruim 67.000 vierkante kilometer beslaat Abu Dhabi zo’n 80% van de Verenigde Arabische Emiraten en is het daarmee het grootste emiraat. Ondanks dat Abu Dhabi de hoofdstad is van de Verenigde Arabische Emiraten, is het niet de grootste stad van het land, die eer gaat naar Dubai. Wel is het Emiraat het rijkste van de zeven emiraten. Zo heeft Abu Dhabi tijdens de economische crisis een enorme hoeveelheid geld richting Dubai gestuurd om te voorkomen dat het Emiraat bankroet ging. Mede hierdoor is de Bur Dubai gewijzigd van naam naar Burj Khalifa, Khalifa is de voornaam van de leider van Abu Dhabi en president van de Verenigde Arabische Emiraten, Khalifa bin Zayed Al Nahayan.

In Dubai en Abu Dhabi is er voor een ieder wat wils: strand, zee, adembenemende wolkenkrabbers, indrukwekkende architectuur, imposante winkelcentra en een gezellig nachtleven. Kortom: een fantastische bestemming!


Vaccinatie
Wij gaan er om veiligheidsredenen van uit dat u als deelnemer bent gevaccineerd tegen het COVID-19 virus. De Verenigde Arabische Emiraten hanteren momenteel een beleid waarbij buitenlandse bezoekers bij binnenkomst een PCR test wordt afgenomen. Vanzelfsprekend blijven wij de geldende regels en maatregelen monitoren en informeren wij u hierover voorafgaand aan vertrek. 

Visa
Voor Nederlandse bezoekers is een visum niet nodig, wel ontvangt men bij binnenkomst een ‘entry visum’. Voor een bezoek aan VAE dienen alle deelnemers te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkomst.

Klimaat
De Emiraten kennen een subtropisch klimaat. Gedurende het hele jaar kunnen bezoekers genieten van een zonnig klimaat. Regenval is onregelmatig en valt vaak gedurende de Arabische wintermaanden. De temperaturen variëren van minimaal 15 graden Celsius tot een maximum van 48 graden Celsius. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is een aangename 24 graden Celsius.

Tijdsverschil
Tijdens onze wintertijd is het in Dubai en Abu Dhabi 3 uur later.

Taal
De officiële taal in Dubai en Abu Dhabi is Arabisch, maar Engels spreekt en verstaat bijna iedereen.

Munteenheid
De munteenheid in de Verenigde Arabische Emiraten is de Dirham. € 1,- is circa AED 4.  Internationale creditcards zoals Mastercard en Visa worden vrijwel overal geaccepteerd en er zijn voldoende pinautomaten. 

Eten & drinken
In de Arabische Emiraten vindt u niet alleen de Arabische keuken, maar ook de Aziatische en Europese, heel divers dus. Alcohol wordt alleen in nachtclubs en hotels geschonken. De Emiraten zijn Islamitisch en het is geen gewoonte om alcohol te drinken, al helemaal niet in het openbaar.

Lokale gebruiken
Als u uit eten gaat houdt er dan rekening mee dat u met uw rechterhand eet. Hetzelfde geldt als u iemand een hand geeft! De linkerhand wordt als onrein beschouwd. Houdt u er rekening mee dat Dubai grotendeels Islamitisch is. Vijf keer per dag worden de Islamieten via microfoons tot gebed opgeroepen. Hiermee begint men al vroeg in de ochtend. 

Kleding   
Zomerkleding kan gedurende het gehele jaar gedragen worden. In tegenstelling tot andere landen in het Midden Oosten kennen Dubai en Abu Dhabi een vrij ontspannen dresscode. Bezoekers aan deze emiraten kunnen echter geen kleding dragen die ongepast is of te uitdagend. Dames houden hun schouders zoveel mogelijk bedekt. Bij de zwembaden worden bikini’s en andere badkleding gewoon geaccepteerd. Indien u echter niet bij de zwembaden bent, dan dient u tenminste een T-shirt en broek aan te hebben. 

Fotografie en film
Er mag vrij gefotografeerd en gefilmd worden, echter is het verboden om dat te doen bij militaire en officiële gebouwen. Om de lokale bevolking te fotograferen dient u eerst toestemming vragen.