Programma

 

Dag 1 - Dinsdag 25 januari 2022


12.00 uur
We ontmoeten elkaar op Schiphol Airport. Ontvangst met koffie en een broodje, kennismaking met de reisgenoten, organisatie en de partners van deze Bouwtravel reis.

14.30 - 00.05 uur
Rechtstreekse vlucht Amsterdam Schiphol - Dubai per KL427.
Aan boord worden snacks en een drankje geserveerd.

Bij aankomst op de luchthaven volgen de visa formaliteiten waarna wij in de aankomsthal hartelijk worden ontvangen door de lokale begeleiding. Het is in Dubai 3 uur later dan in Nederland. Nadat de bagage in de gereedstaande bus is geplaatst, volgt de transfer naar het Fairmont Bab Al Bahr hotel in Abu Dhabi. 

Na aankomst in het hotel kunt u inchecken en wordt u een welkomstdrankje en snack aangeboden.

Overnachting in Fairmont Bab Al Bahr hotel.

 

Dag 2 - Woensdag 26 januari 2022


Geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel, een goed begin van de dag!

Vandaag staat in het teken van de World Expo 2020
De World Expo vindt plaats van 1 oktober 2021 tot en met 31 maart 2022 in Dubai. Het is het eerste land in het Midden Oosten dat deze wereldtentoonstelling organiseert. Tijdens de Dubai Expo kunnen de deelnemende landen en bedrijven uit de publieke en private sector zich profileren op het gebied van techniek, economie en sociaal-cultureel. Het thema van Expo 2020 is ‘Connecting minds, creating the future’, waarbij veel landen de aandacht volledig op duurzaamheid, schone energie en circulariteit zullen richten. De slogan wordt ondersteund door de drie thema’s: mobiliteit, kansen en duurzaamheid. Deze 35e Wereldtentoonstelling zal ook de eerste Expo zijn die met een groene voetafdruk en zo klimaat neutraal mogelijk wordt gebouwd. 

09.00 uur
Transfer naar het World Expo terrein in Dubai. U kunt op eigen gelegenheid de internationale landenpaviljoens op de World Expo bezoeken. 

16.00 uur
We verzamelen voor een highlight tour door Dubai. Per monorail reizen we naar het beroemde Palm Island en we brengen een bezoek aan het indrukwekkende Museum of the Future.

Museum of the Future

 

We dineren deze avond in Dubai met uitzicht op Dubai's beroemde en fantastische fonteinenshow.
Aansluitend volgt de terugkeer naar Abu Dhabi waar bij terugkeer in het hotel nog een drankje kan worden genuttigd in de hotelbar.


Overnachting in Fairmont Bab Al Bahr hotel.

 

Dag 3 - Donderdag 27 januari 2022


Geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. 

Deze dag staat in het teken van Abu Dhabi. Gedurende de dag zullen wij diverse interessante architectonische en culturele hoogtepunten van het emiraat bezoeken: 

De Sheikh Zayed Grand Mosque
De grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten en de op zeven na grootste moskee ter wereld. In de moskee - die beschikt over 82 koepels, 1000 pilaren en vier minaretten - kunnen maar liefst 40.000 mensen tegelijkertijd bidden. Met al zijn pracht en praal is het niet vreemd dat de Sheikh Zayed Mosque bekend staat als de duurste moskee op aarde als het gaat om de bouwkosten. De schitterende binnenplaats van de moskee bestaat bijna volledig uit wit marmer en is prachtig versierd met bloemmotieven, bladgoud en edelstenen. 
Tijdens het bezoek dienen vrouwen een lange broek of rok tot de enkels te dragen en een hoofddoek (deze zijn ter plekke te leen). Ook mannen mogen geen korte broeken dragen of shirts zonder mouwen. Ook zijn schoenen verboden, deze kunt u bij de ingang van de moskee uitdoen en tijdelijk in de daarvoor bestemde kasten plaatsen.
 


Louvre Museum
Ook wordt een bezoek gebracht aan het indrukwekkende Louvre museum dat in 2017 haar deuren opende. De architect van dit gebouw was Jean Nouvel. De indrukwekkende koepel geeft de indruk te zweven boven een aantal bouwwerken waarin de expositiezalen zijn ingericht. In de koepel bevinden zich kleine openingen, mashrabiya, die het zonlicht sterk gefilterd doorlaten. De ingenieurstechnieken werden geleverd door Buro Happold, hoofdaannemer is de Duitse Bauer Group. Het bouwwerk heeft een kostprijs tussen 83 en 108 miljoen Euro. Verder werd 525 miljoen US Dollar betaald voor het gebruik van de naam van het Louvre en 747 miljoen US Dollar in de toekomst voor kunstleningen, speciale tentoonstellingen en beheersadvies.

 


Na de lunch wordt de highlight tour door Abu Dhabi vervolgt met een bezoek aan Yas Island. Dit kunstmatig aangelegde eiland voor de kust van Abu Dhabi is de entertainmentbestemming van Abu Dhabi. Er wordt onder andere gestopt bij het Yas Marina Formule 1 Circuit en Ferrari World

Het Yas Marina Circuit is het duurste circuit dat ooit gebouw is; totale kosten: circa 1 miljoen Dollar. Dit is inclusief de aanleg van het kunstmatige eiland waar het circuit op ligt en de kosten van het luxe hotel op het complex. 
 

The Yas Marina Circuit in Abu Dhabi | Billionaire Toys


Ferrari World bestaat uit 86.000 m2 entertainment en ligt naast het Yas Marina Circuit. Het park vol Ferrari attracties is van ver te herkennen aan het rode dak voorzien van het Ferrari logo van 65 x 48 meter. Het Yas Mall grenst aan Ferrari World. 

Tot slot van deze excursie in Abu Dhabi brengen we een bezoek aan Masdar City


Masdar heeft tot doel de meest duurzame ecostad ter wereld te worden door het ontwikkelen van een ‘greenprint’ voor de wijze waarop steden snelle urbanisering kunnen begeleiden en drastisch kunnen besparen op energie, water en afval.
De stad combineert oude Arabische technieken met moderne technologie en is gebouwd rond een enorme centrale Arabische windtunnel die voor een koele bries zorgt in de straten en steegjes.
Masdar vangt ook zonne-energie en gebruikt schone energie die ter plaatse via zonnepanelen en de grootste fotovoltaïsche installatie in het Midden-Oosten wordt gecreëerd.
Auto's zijn verboden in de stad. Het ontwikkelingscentrum kan worden bereikt met de Personal Rapid Transport (PRT)-pods - kleine onbemande elektrische autootjes.
Er werken en wonen meer dan duizend mensen in Masdar City, dat zich uitstrekt rond het Masdar Institute of Science and Technology - een onderzoeksuniversiteit gespecialiseerd in ultramoderne oplossingen op het gebied van energie en duurzaamheid.



Aan het eind van de middag keren we terug naar het hotel.

Na het diner in Abu Dhabi is er gelegenheid een drankje in de hotelbar te doen of het nachtleven van Abu Dhabi op te zoeken. 

Overnachting in Fairmont Bab Al Bahr hotel.
 

Dag 4 - Vrijdag 28 januari 2022


De laatste ochtend is er enige vrije tijd. Na het ontbijt kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Presidentiële Paleis of de Yas Mall shopping centre.  



Aan het eind van de ochtend stappen we aan boord voor een ontspannen boottochtje op de wateren van Abu Dhabi. De deelnemers kunnen tijdens deze dhow cruise de architectuur en de skyline vanaf het water aanschouwen. De lunch vindt plaats aan boord.

Bij terugkeer aan de kade wordt een bezoek gebracht aan de Etihad Towers. Vanaf het observatiedek op de 74e verdieping heeft u op 300 meter hoogte een schitterend 360 graden uitzicht over Abu Dhabi. Tevens biedt het observatiedek een prachtig uitzicht over het immense paleis van de leider van Abu Dhabi, het luxe 5 sterren hotel Emirates Palace Paleis, de kunstmatig aangelegde eilanden voor de kust en de Corniche.

Na het afsluitende diner volgt in de avond de transfer naar de luchthaven van Dubai voor de check-in en security check.

 

Dag 5 - Zaterdag 29 januari 2022


01.55 uur 
Vertrek van de rechtstreekse KLM vlucht van Dubai naar Amsterdam Schiphol per KL428.
Aan boord wordt een hapje en drankje geserveerd. Duur vlucht: 7.25 uur.

Overnachting aan boord.

06.30 uur
Verwachte aankomst op Amsterdam Schiphol.

Alle deelnemers reizen op eigen gelegenheid huiswaarts.

Einde van de Bouwtravel reis naar de World Expo Dubai en Abu Dhabi. 

 

Dit programma is onder voorbehoud van wijzigingen.