Tom Berkhout (moderator collegereeks)

Voorzitter Belastingdienst/ Vastgoedkenniscentrum en directeur Nyenrode Real Estate Center

Prof. dr. T.M. Berkhout studeerde fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daarna werkte hij als inspecteur inkomstenbelasting op de ondernemersafdeling te Amsterdam. Na het behalen van het makelaarsdiploma Verzekeringsleer werd hij inspecteur vennootschapsbelasting bij de landelijk opererende Verzekeringsgroep van de Belastingdienst. In 1996 voltooide hij de opleiding master of real estate aan de UvA. Sinds 1998 is hij hoofd van het Vastgoedkenniscentrum van de Belastingdienst. In 2001 werd hij verkozen tot professional member van de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). Een jaar later promoveerde hij aan de UvA op het proefschrift 'Fiscaal afschrijven op het vastgoed'. Sinds 2003 is hij hoogleraar Real Estate aan de Universiteit Nyenrode en geeft daar leiding aan het Nyenrode Real Estate Center. 

Bob de Wit

Professor of Strategic Leadership Nyenrode Business Universiteit

Prof. dr. Bob de Wit is hoogleraar Strategisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit en oprichter van Strategy Works, een Rotterdams adviesbureau dat al ruim 20 jaar actief is in strategieontwikkeling. Ook verzorgt dit bedrijf in-company opleidingsprogramma’s. Daarnaast geeft Bob veel lezingen over “Digitale Transformatie”, het belangrijkste strategische onderwerp op dit moment. In 2020 zijn de zevende de editie van zijn boek ‘Strategy: an international perspective’ en in 2017 de vijfde editie van ‘Strategy Synthesis’ verschenen. De boeken worden in meer dan 70 landen op alle continenten gebruikt op universiteiten en business schools.

Edgar Karssing

Universitair Hoofddocent Beroepsethiek en Integriteitsmanagement Nyenrode Business Universiteit

Dr. Edgar Karssing is een bekende thought leader op het gebied van beroepsethiek en integriteitsmanagement in Nederland. Edgar is sterk in het toegankelijk maken van onderzoeksresultaten uit de filosofie, psychologie, biologie en sociologie voor leiders in het bedrijfsleven, nadat hij deze heeft verrijkt met zijn eigen inzichten. Hij bespreekt onderwerpen als morele moed, omgaan met dilemma’s, vertrouwen, belastingethiek, de ethiek van data & analytics, privacy, etc.

André Wierdsma

Emeritus Professor Organiseren & Co-creëren Nyenrode Business Universiteit

André Wierdsma is emeritus hoogleraar ‘Organiseren en co-creëren’ aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Management & Organization aan China Europe International Business School (CEIBA) in Shanghai (sinds 1986). Kerndocent ‘Leiderschap en Filosofie’ aan Academie op Kreta.  Zijn specialisatie ligt op het gebied van de lerende organisatie, co-creatie van veranderen, (interdepartementale) samenwerking en (moreel) leiderschap.  

Jaap van Muijen

Hoogleraar in de psychologie, i.h.b. leiderschaps- en persoonlijke ontwikkeling Nyenrode Business Universiteit

Jaap van Muijen is sinds 2001 hoogleraar psychologie, in het bijzonder van persoonlijke en leiderschapsontwikkeling aan de Nyenrode Business Universiteit. Zijn onderzoeksinteresses omvatten leiderschap, organisatiecultuur, psychologisch contract, commitment en competentiemanagement. Sinds 2007 heeft hij zijn eigen adviesbureau Sense of Leadership en heeft zowel nationaal als internationaal leiderschapsprogramma's ontworpen en uitgevoerd.

 

Jeroen Lokerse

Head of the Netherlands Cushman & Wakefield Nederland en Vastgoedman van het jaar 2020

Jeroen is sinds 2007 werkzaam bij Cushman & Wakefield en heeft ruim 20 jaar ervaring in het commercieel vastgoed. Als Managing Director is hij verantwoordelijk voor de Nederlandse organisatie en lid van het EMEA Executive Committee en de Global Advisory Board van Cushman & Wakefield. Zijn verantwoordelijkheden omvatten het ontwikkelen en uitvoeren van de groeistrategieën van het bedrijf, het opbouwen van nieuwe zakelijke kansen en het bouwen van duurzame relaties en het versterken van de services van de organisatie. Gedurende zijn hele carrière is hij gefocust op het identificeren van waardevolle kansen die zowel het bedrijf als zijn klanten stevig positioneren en ruimte creëren voor verdere groei.

 

Mike Hoogveld

Co-founder en partner nlmtd

Mike Hoogveld is adviseur, spreker, gastdocent en auteur van vier bestsellers. Hij deed promotieonderzoek naar lerende organisaties. Zijn nieuwe boek heet Future Proof, over hoe medewerkers en organisaties toekomstbestendig kunnen worden.

.