Masterclasses

Hieronder vind je meer informatie over de aangeboden masterclasses. 

Below is more information about the master classes offered.

 

Masterclass Elimineren van verspilling in processen (NL)

Datum:  9 mei 2023

Tijdstip: 19:00 – 21:45 uur

Locatie: Hogeschool Rotterdam - Kralingse Zoom

Toegangsprijs: Gratis

 

Hoe maak je een systeemanalyse die onderliggende oorzaken en structuren van verspilling blootlegt, zodat op alle niveaus een aanpak voor deze verspillingen kan worden ontwikkeld waardoor het hele voedselsysteem duurzamer wordt. Deze masterclass wordt verzorgd door Marcel Seijner, docent op de Hogeschool Rotterdam en zelfstandig trainer, auteur en coach op gebied van leiderschap, projectcontrol, proces- en projectmanagement. Marcel helpt bedrijven hun visie te ontwikkelen en deze op een gestructureerde manier te verwezenlijken. Deze masterclass wordt in de worm van een workshop verzorgd en gaat over verspilling in processen in het algemeen en in de voedingsmiddelenindustrie in het bijzonder.

 

Gegeven door:

Marcel Seijner

Masterclass Duurzame verpakkingen (NL)

Datum:  n.t.b

Tijdstip: n.t.b

Locatie: Hogeschool Rotterdam - Kralingse Zoom

Toegangsprijs: n.t.b

 

Een masterclass waarin je leert welke verpakking echt duurzaam is en welke zorgt voor een goede barrière zodat het voedsel zo lang mogelijk houdbaar is. Ook wordt er gekeken wat er wettelijk op de verpakking moet staan. Hierin wordt ook de Nutri-score meegenomen.

Gegeven door:

n.t.b

Masterclass Circulaire Economie (NL)

Datum: datum is gewijzigd. Exacte datum wordt op een later moment bekend gemaakt!

Tijdstip: 19:00 – 21:45 

Locatie: Hogeschool Rotterdam - Kralingse Zoom

Toegangsprijs: n.t.b

 

Wat zijn de bouwstenen in de circulaire economie? Dat zal Diane Zandee verkennen in de masterclass omlijst door praktische voorbeelden. De circulaire economie kent uitdagingen in samenwerkingen binnen ketens, in verdienmodellen en in het organisatorisch vormgeven van bijvoorbeeld retourlogistiek. Vanuit de principes en bouwblokken waaruit de circulaire economie wordt opgebouwd, kunnen we schetsen hoe deze transitie voor iedere sector verschil zal maken. 

Diane is deeltijd verbonden aan Nyenrode Business Universiteit en begeleidt daarnaast als zelfstandig consultant organisaties in de transities naar een duurzame organisatie in strategie, besturing en implementatie. In de afgelopen jaren heeft Diane functies bekleed en veranderingen begeleid in diverse maatschappelijk georiënteerde organisaties als Eneco, NS en Schiphol, maar ook startups en scale ups.Met Diane’s achtergrond als bedrijfskundige, registercontroller en haar PhD onderzoek de afgelopen jaren naar de circulaire economie vertelt zij over theorie en praktijk ende uitdagingen die organisaties hebben als zij de circulaire economie willen vormgeven vanuit hun organisatie.

 

Gegeven door:

Diane Zandee