Bijscholing
Darmmicrobioom, de kracht van klein!


Wil je in een kleinschalige setting meer te weten komen over de darmmicrobiota en probiotica? Dan ben je van harte welkom bij Yakult Science for Health op kantoor in Amstelveen!

Darm & gezondheid
Onze darmen en de darmmicrobiota zijn nauw verbonden met onze gezondheid. De darmmicrobiota (ook wel darmflora genoemd) is de verzamelnaam voor alle micro-organismen in onze darm.
Uit onderzoek is bekend dat de invloed van darmbacteriën verder gaat dan de stoelgang, spijsvertering en het immuunsysteem en dat bijvoorbeeld ook stemming en humeur via de hersen-darm-as beïnvloed kunnen worden. 

Een beetje vies is gezond...
Niet alleen voeding maar ook de leefomgeving heeft invloed op de microbiële samenstelling van de darmmicrobiota. Wist je dat bijvoorbeeld regelmatig onkruid wieden de diversiteit kan veranderen? En dat ook gefermenteerde voeding zinvol kan zijn als je weet waar je op moet letten?

Praktisch
Aan de hand van wetenschappelijke literatuur laten we zien welke mogelijkheden er zijn om met praktische leefstijl- en voedingsadviezen de darmmicrobiota en de gezondheid te ondersteunen. 

Stel je vragen!
Eén van de diëtisten van Science for Health zal de bijscholing verzorgen en uiteraard is er in deze kleinschalige setting alle gelegenheid om je vragen te stellen. 

Let op: deze bijscholing is geaccrediteerd voor verschillende medische beroepen. De bijscholing is alleen toegankelijk voor mensen met een (para)medische opleiding.

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren