Neem je deel aan dit webinar? De kijk-link is inmiddels per e-mail naar je verzonden. Vragen? Bel Kim van der Haar van Team NLcoach via 06 22 544 644 of stuur een mail naar events@sportsmedia.nl


Eetproblemen in de sport;
signalering, consequenties & ervaringen van de verborgen tegenstander

“Ik zie dat mijn sporter de laatste tijd meer wijde kleding draagt. Nu ik erover nadenk, gaat ze ook vaak naar de wc na de maaltijd. Zou er iets meer aan de hand zijn?”

Eetproblemen in de sport komen vaker voor dan je denkt. Het is een gevoelig onderwerp waar te weinig over wordt gepraat. In dit webinar gaan Amber van Es (sportpsycholoog en groepsleider op sociaal-therapeutische afdelingen binnen de GGZ) en Eveline van der Meer (bewegingswetenschapper en turndocent) dieper in op de achtergrond van eetproblemen: om wat voor eetstoornissen gaat het en hoe kun je ze signaleren?

De deskundige docenten, waarvan één ook zelf te kampen heeft gehad met eetproblemen tijdens het sporten, gaan met jou als coach of begeleider in gesprek over de theoretische achtergrond van eetproblemen in de sport en ervaringen met eetproblemen in jouw omgeving. Je krijgt veel tips over hoe je deze vroegtijdig kan signaleren. Niet voor niets is het een 'verborgen tegenstander'! 

Leerdoelen
Na afloop van het webinar:

  • weet je meer over de aard, omvang en ernst van verstoord eetgedrag en eventuele gevolgen zoals RED-S;
  • kun je de eerste signalen van een eetprobleem herkennen;
  • heb je handvatten hoe je het gesprek over dit gevoelige onderwerp met je sporter(s) en/of ouders aan kunt gaan;
  • weet je welke vervolgstappen je kunt zetten.

​​​Prijs

De prijs voor deelname aan het webinar bedraagt € 45,- voor leden van NLcoach. Niet leden betalen € 75,-. Prijzen zijn exclusief btw.

Doelgroep
Het webinar is bedoeld voor trainers, coaches, docenten, buurtsportcoaches en andere professionals die te maken hebben met of meer informatie willen over het onderwerp signalering en prevalentie van eetproblemen in de sport. 

 

Korting voor leden!
NLcoach is een vereniging met 4.000 leden. Het basislidmaatschap kost € 70,- per jaar en daarmee krijg je onder andere korting op NLcoach evenementen. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan direct lid en krijg naast genoemde korting ook vier keer per jaar het magazine NLCOACH plus een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Meer informatie via https://www.nlcoachvereniging.nl/word-lid/