Docent Yara van Gendt

Yara is SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en Psycholoog NIP. Samen met collage Afke van de Wouw runt Yara de maatschap WOUW Performance Coaching, gevestigd op de KNVB Campus in Zeist. Samen werken zijn aan projecten in de sport, gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Het boek 'Leren revalideren. Hoe je optimaal herstelt van je blessure en er sterker uitkomt' hebben zij samen geschreven voor geblesseerde sporters en komt eind oktober 2021 uit. 

Yara heeft haar eigen praktijk in Zwolle waar zij o.a. coaches, sporters en teams begeleidt binnen verschillende sporten zoals: voetbal, tennis, hockey, rugby, wielrennen, schaatsen, zwemmen en korfbal. Daarnaast geeft zij les in sportpsychologie op o.a. de Hogeschool Utrecht, verzorgt zij workshops en lezingen bij sportverenigingen en bonden en faciliteert zij teamsessies in het bedrijfsleven. 

Groei, plezier en toewijding staan centraal in Yara's werkzijze. Yara is bestuurslid van de Vereniging SportPsychologie Nederland (VSPN) waarin het bekender maken van het vakgebied sportpsychologie een belangrijk thema is. Ook op dit vlak zijn ontwikkeling en leren belangrijke thema’s voor Yara. Werken met een lach op je gezicht en vanuit intrinsieke motivatie, dat is haar uitgangspunt.