for English see below


Erasmus Medisch Centrum

Ontdek het nieuwe ziekenhuis: een geavanceerd en menselijk mega-project

  • ma-zo| max. 18p per gids l op aanvraag


Tijdens deze rondleiding nemen wij u mee door het nieuwe prijswinnende innovatieve Erasmus Medisch Centrum. De gids laat u zien hoe dit grootste gebouw van Nederland van binnen logistiek slim is ontworpen en tegelijkertijd verbinding maakt met de stad. U ervaart hoe de publieke zones, de atria, al het groen en ook de kunst het gebouw een eigen identiteit geven. Binnen de complexiteit van het project is veel aandacht geweest voor zorginnovatie & onderwijs, techniek en menselijkheid & architectuur: u  hoort er tijdens de tour alles over.

"In het hart van Rotterdam staat het grootste universitair medisch centrum van Nederland: het Erasmus MC. Op de plek van het bestaande ziekenhuis is een nieuw complex gerealiseerd waar zorg, onderzoek en onderwijs samenkomen. Door de nieuwbouw transformeert het Erasmus MC van een verzameling losse gebouwen verbonden met loopbruggen naar een compact, efficiënt en geïntegreerd geheel." (www.egm.nl) 

passage ontwerp EGM architecten

Erasmus MC bewijst dat een gebouw van 217.000 m2 met 13.500 medewerkers en 40.500 patiënten per jaar waar 20 procent van alle academische zorg in Nederland wordt verleend, meer is dan een complexe puzzel. Het gebouw ademt in alle aspecten menselijkheid uit en reikt de hand naar Rotterdam”
(Juryprijs + Publieksprijs www.rotterdamarchitectuurprijs.nl/prijs-2018)

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren