for English see below

Kijkje Katendrecht 

Kris-kras door Katendrecht!

 • 1 uur 15 min. | ma-zo | max. 20p per gids               

Tijdens deze excursie neemt een professionele gids u mee, kris kras door Katendrecht! U hoort alles over de krachten die Katendrecht maken, dit bijzondere 'hip&happening' gebied in Rotterdam, een voorbeeld van actuele gebiedsontwikkeling. U bezoekt Deliplein en het Kaapschip, maar ook verborgen pleintjes. U praat met ondernemers, bent te gast in huizen. Een echt kijkje achter de schermen!

"Zeer leuke en aangename ervaring! We hadden een heel aangenaam en persoonlijk contact met gids en steward! Ook al kenden we Katendrecht al een beetje, de tour leerde ons heel wat nieuwe dingen! Dingen die er bovenuit sprongen? Het ongelooflijk enthousiaste onthaal van de jonge dame die volop haar woning aan het renoveren was, het verhaal en onthaal in het verhalenhuis. Heel aangename formule die letterlijk toelaat achter de schermen te kijken! Dank voor de fijne namiddag." - 23 april 2016
 

Groep of los ticket? ​
 • Direct (prijs)info Kijkje Katendrecht Op Maat voor groepen? info@derotterdamtours.nl
 • Of boek in de kalender voordelige losse tickets voor de Open Kijkje Katendrecht Tours á €17,95 
 • Voor elke groep kijken we naar beschikbaarheid gids en watertaxi, stemmen we de toegang 'achter-de-schermen' af met gebouwbeveiliging en tuigen we alle touronderdelen op voor uw dag en tijd. Enkele keren per jaar organiseren we een Open Tour om de mogelijkheid van losse en voordelige tickets aan te kunnen bieden. Hotspot Katendrecht
Je woont niet in Katendrecht, zoals je misschien woont in het centrum, in Kralingen of in West. Je woont ‘op’ Katendrecht. Op de pier die van ‘no-go’ zone tot hotspot is geworden, te bereiken via een nieuwe loop-fiets-brug aan het eind van de Wilhelminapier. Neem de Erasmusbrug richting Zuid, ga rechts en loop vooral even door.

Op Katendrecht is sprake van opvallend veel lokale, vaak kleinschalige initiatieven van bewoners, ondernemers, investeerders en place-makers die de weg naar de toekomst verkennen. Met huizen, met schooltjes, met openbare ruimten. Met nieuwe, gerenoveerde en in-transitie-architectuur. Met productie en consumptie. Met oude en nieuwe industrie, oude en nieuwe kroegen. Met vallen en opstaan.

 
"De experience Katendrecht geeft een goede inkijk in de historie van het schiereiland. Informatief, boeiend geplaatst in een breed historisch perspectief. De gastvrijheid van de bewoners/vrijwilligers is opvallend, zowel in het particuliere koophuis, als in het Verhalenhuis. Qua architectuur boeiend om alle verschillende stijlen naast elkaar te zien, en niet het minst, enthousiaste en goed geïnformeerde gidsen." - 24 april 2016

Inbegrepen 
 • een 'achter-de-schermen' rondleiding kris-kras door Katendrecht over gebiedsontwikkeling, initiatieven en bijzonder plekken
 • 1 á 2 ontmoetingen met lokale ondernemer(s) en 'place-makers': bakkerswerkplaats, mode-atelier, kapper, het Verhalenhuis
 • 2-3 specials: café de Ouwehoer, flipperkastmuseum, Fenix Flex Factory, Fenix Food Factory, Crooze, het SS Rotterdam
 • een voucher Kate urban market & café: buy 1 get 1 free coffee or tea (one coupon per customer)
 • begeleiding door een deskundige en hartelijke (lokale) (architectuur)gids
   
 • 1 uur 15 min. | ma-zo | max. 20p per gids  
 • Start bij Fenixloods II aan Veerlaan 21
 • Deze tour is niet geschikt voor deelnemers die slecht ter been zijn of deelnemers met een rollator en/of rolstoel. 
   
Groep of los ticket? 


Leuk voorafgaand of na uw tour
Katendrecht en de Wilhelminapier zijn dé places-to-be in Rotterdam. Leuk om op eigen gelegenheid uw dag te starten op het hippe Deliplein bij Kopie Soesoe of Fenix Food Factory. Of op de Wilhelminapier bij Hotel New York, in de lobby van Lantaren Venster of bijvoorbeeld op het geweldige terras van Café Rotterdam. Maar vergeet ook De Rotterdam niet naar ontwerp van OMA/Rem Koolhaas. Dit is met 160.000m2 het grootste multifunctionele gebouw van Nederland. Ook hier kunnen wij een kijkje achter de schermen bezorgen met onder andere fenomenaal uitzicht over de stad op meer dan 100 meter hoogte.

 

Kijkje Katendrecht aanpassen?
U kunt ook voor andere combinaties kiezen zoals een rondleiding door het ss Rotterdam, een bierproeverij bij Kaapse Brouwers of een broodbakworkshop bij de Bakkerswerkplaats. Of u neemt de watertaxi richting Boompjes voor een wandeling met gids door de Oude Haven, Blaakse Bos met kubuswoningen naar Markthal. We denken graag met u mee!

Wilt u alles weten, mail ons gerust! info@derotterdamtours.nl


Kijkje Katendrecht aanvragen of uitbreiden?

Mailt u voor beschikbaarheid gidsen op de door uw beoogde dag, de (touroperator-)
prijzen, de mogelijkheden voor kleine of juist hele grote groepen, de in- en uitstapplaatsen voor bussen, een lunchboeking, een aansluitend leuk programma in de stad, een omkering van de route en alle andere vragen & specifieke wensen naar info@derotterdamtours.nl.

Komt u met een bedrijfsafdeling, een familie- of vriendengroep, een vereniging, een groep specifieke professionals - we zetten de meest passende tourguide voor u in; onze poule telt ruim 20 deskundige en hartelijke (hoogopgeleide) gidsen.

Op Maat is bij ons de standaard - we vinden het fantastisch dat u naar Rotterdam komt en helpen u graag alles georganiseerd te krijgen - tot in verrassende puntjes!
 

De Rotterdam Tours is samenwerkende partner van partijen op Katendrecht,
van De Rotterdam, Markthal en het Timmerhuis, en lid van Rotterdam Partners.
 


Criss-cross Katendrecht
Meet inhabitants and entrepreneurs!

 • 1 hrs 15 min. | Mon-Sun | max. 20p per guide

During this excursion a professional and cordial guide will take you criss-cross Katendrecht. You will hear everything about the forces that make Katendrecht, this very hip&happening area in Rotterdam, a show-case of modern urban development. You will visit the Deliplein and Kaapschip and also more hidden sites. You will visit unique venues, chat with entrepreneurs, and enter homes. A real peek behind-the-scenes!

 

Including 
 • 'behind-the-scenes' tour criss-cross Katendrecht, about urban development, initiatives and special places
 • 1 á 2 encounters with local entrepeneur(s) and 'place makers': bakkery, fashion-studio, hairdresser, het Verhalenhuis (the Storytelling House).
 • 2-3 specials: café de Ouwehoer, pinball museum, Fenix Flex Factory, Fenix Food Factory, Crooze, the SS Rotterdam
 • guidance by a knowleadgebal and cordial (local) (architect-) guide
   
 • Start at Fenix Flex Factory loods II at Veerlaan 21
 • This tour is not suitable for people in wheelchairs or people who have trouble walking.

For information on availability tour guides, (touroperator) prices, languages, parking spots for coaches and all other questions and special requests: info@derotterdamtours.nl

We are delighted that you will visit Rotterdam and we are excited to help you out as much as we can!


 

 

Touroperators  l  Social Program

contact  l  referenties  l  alg.voorwaarden  l  werken bij 


twitter @De_Rdam_Tours  l  facebook @derotterdamtours  l  instagram #DeRotterdamTours


 

 

 
Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren