Sessies ronde 4
Dutch or English, depends on visitors
only English spoken
41. Ontwerpgericht onderwijs ontwikkelen met studenten
Vanuit SPRiNG Living-lab werken we in studentenprojecten ontwerpgericht aan onderwijsvernieuwing over vitaal blijven in je stage en toekomstige beroep als zorgprofessional. Dit gebeurt in samenwerking met docent-onderzoekers vanuit bestaand projectonderwijs, zoals afstuderen en minoren.
Door: Pepijn Roelofs (senior-onderzoeker Kenniscentrum Zorginnovatie) en Ellen Bakker
58. Is jouw cursus AI-proof?
Heb je ook wel eens het idee dat je chatgpt feedback aan het geven bent in plaats van de student? Hoe kan je de cursusactiviteiten aanpassen zodat studenten AI op een leerzame manier kunnen gebruiken? In deze sessie gaan we de huidige activiteiten analyseren en ideeën genereren voor aanpassingen zodat het leerproces van de student weer optimaal wordt.
Door: Ingrid Bogert en Linda Kerstens
69. Help mee aan de onderwijs variant van deze game
ARDA heeft een nieuwe crisis game ontwikkeld voor het onderwijs. Een groot cyber incident meemaken door de ogen van een directeur....
Door: Maarten van den Heuvel (ARDA) en Jan Landsaat (privacy officer HR)
62. Wat kun jij met het Center for Teaching & Learning?
In 2024 start HR met een Center for Teaching&Learning waarbij we onderwijsontwikkeling, innovatie, professionalisering en kennisdeling en onderzoek samen brengen om de veranderende onderwijspraktijk binnen de Hogeschool te ondersteunen. Dit doen we niet losstaand, maar kunnen we alleen met docenten en opleidingen. Daarom horen we graag hoe jullie met ons willen samenwerken en bieden we daarnaast meer informatie over het waarom en de verwachte meerwaarde van een CTL.
Door: Judith Vennix (programmamanager BlendHR) en Daan Gijsbertse (kwartiermaker CTL)
65. Samen het stokje vasthouden: transdisciplinair samenwerken in zorgtechnologie
Samenwerking tussen mensen van diverse achtergronden en opleidingen, tussen onderwijs, onderzoek en samenleving is een belangrijk speerpunt in de nieuwe Strategische Agenda van de Hogeschool Rotterdam. Dat is voor onze studenten uitdagend maar vraagt ook van onderwijsprofessionals een andere manier van werken vanuit lef en visie. Samen het stokje vasthouden, SAMEN werken gaat niet vanzelf, is onze ervaring met transdiscplinaire initiatieven. In deze workshop gaan we samen leren in de context van zorgtechnologie.
Door: Helma Kaptein (lector), Marjolijn Schouten, Carmen de Ruiter en Joachim van der Weegen (docent-onderzoekers)
30. Kijken door curriculumbrillen
Loop jij in je dagelijkse praktijk er ook weleens tegenaan dat je les anders uitpakt dan je had bedacht? Of dat er bepaalde uitgangspunten zijn geformuleerd of de visie op leren vrij abstract is en je niet weet hoe hier in de praktijk invulling aan te geven? Is het antwoord ja? Kom dan met ons door verschillende brillen kijken naar waar nog kansen liggen voor meer samenhang in het curriculum of binnen een module.
Door: Letty Annijas en Henrike Meijboom
3. Werken aan Studentenwelzijn
Hoe kan ook jij op eenvoudige wijze bijdragen aan het welzijn van studenten? In deze sessie inspireren we je met evidence & practice based ervaringen.
Door: Serge Feldmann (beleidsadviseur Studentenwelzijn en Studentendecaan) en Samantha Pedrosa da Silva
GEANNULEERD 23. Levende Student Journey - game
Wat doe je als een student niet blij is? En welke collega's breng je dan mee? De Levende Studentjourney is een spel met echte studenten waarin je snel moet schakelen om studentenproblemen op te lossen. De studentjourney is een boeiend proces dat laat zien hoe makkelijk of hoe moeilijk de student door zijn of haar studie loopt. Dat succes is voor een groot deel afhankelijk van medewerkers en de mate waarin de medewerkers samenwerken. Of juist langs elkaar heen werken. Dat kan niet de bedoeling zijn. Als we slecht scoren op de student experience, wie gaan er dan wat doen?
Door: Suzie Joku (adviseur Rotterdams Procesmanagement) en Erica Brito Gomes (student AD Management)
GEANNULEERD 50. Bundel je kracht! Hoe onderzoek het werkveld en de opleiding nieuwe energie geeft
Hoe kun je met praktijkgericht onderzoek je onderwijs verbeteren en het werkveld in beweging brengen? Dat is de vraag die we in deze sessie bespreken aan de hand van het SMILE onderzoek. We vertellen eerlijk over de hobbels die we tegenkwamen, maar delen ook hoe we praktijk, studenten én docenten enthousiast kregen voor onderzoek. Wil jij tips? Heb je zelf goede of minder goede ervaringen? Je bent welkom bij onze interactieve workshop!
Door: Susanne van Hooft (hoofddocent Zelfmanagement) en Nadine Jongenotter (docent-onderzoeker bij Kenniscentrum Zorginnovatie en de opleiding Verpleegkunde)
67. How can I effectively address the diversity of learning needs in my classroom?
Considerable effort is invested in education to support students who struggle with challenging subjects. However, perhaps not enough attention is given to identifying and engaging students who are bored and lack motivation in their studies. To unlock the maximum potential of each student, we must address different scenarios. We will utilize the appreciative inquiry model and reflect on the values underlying our choices and goals as teachers, especially towards students who require more challenge than their peers to reach their full potential.
By: Isabel Solé Subirats
51b. Courage for change
With the strategic agenda, HR is facing major changes. Here we focus on the close collaboration between research and education in multidisciplinary work on societal challenges together with external partners. What are we going to do and what is already there? What do we need to guard against?
By: Jeroen Chabot and Jeroen Timmermans (Strategic Office)
66b. Ongemak en inclusiviteit in de klas: Let’s talk about sex!
“Scrambled sex” - overtref jezelf beurs 2023: Begin aan een transformerend gesprek over het hervormen van het onderwijs om cruciale onderwerpen als seksuele intimidatie, grenzen, en consent aan te pakken. Ga mee terwijl we innovatieve benaderingen verkennen die leerlingen de kennis en hulpmiddelen geven om gezonde grenzen te stellen en studenten uitrust met vaardigheden om zo een veilige en inclusieve leeromgeving te bevorderen.
Door: Mouena Dilara (winnaar Overtref Jezelf Beurs 2023)
38. Kwaliteit van onderwijs? Tuurlijk! Maar hoe dan…
“Zeg, hoe staat het bij jullie opleiding met de onderwijskwaliteit?” Goed, zeg je? Wat fijn! Zeker weinig studenten die uitvallen en een hoog diplomarendement…..”. Om deze situatie te realiseren heeft een groep van docenten, adviseurs, onderzoekers en managers, ook wel de Expertisegroep Onderwijskwaliteit, gewerkt aan een leidraad onderwijskwaliteit ‘op z’n Rotterdams’. Een eerste versie bespreken we graag in een interactieve workshop met jou. Wees welkom!
Door: Monique de Bruijn-Smolders (hoofddocent Kenniscentrum Talentontwikkeling en voorzitter Expertisegroep Onderwijskwaliteit HR) en Ellen Klatter, Jacqueline van Kruiningen en Ivo Vrouwe (lectoren Kenniscentrum Talentontwikkeling)
32c. Talent voor Transitie - Practice what you Teach
Wie de wereld wil veranderen moet ook zelf veranderen. Klinkt logisch toch? Maar wat betekent dit eigenlijk als wij studenten stimuleren het beste uit zichzelf te halen om grote maatschappelijke transities mede vorm te leren geven? In deze sessie verkennen we het potentieel van living lab onderwijs hiervoor, als ‘ruimte’ waarbinnen studenten transities in de buitenwereld kunnen verbinden met vragen in hun eigen binnenwereld. Dat doen we interactief, reflectief en (natuurlijk) praktijkgericht! Ben jij erbij?
Door: Marlies van der Wee (IGO), Ingeborg Heezen (IGO) en Myrna van de Water (Samen Duurzaam)
70. Hoe bescherm je de privacy van je studenten in het digitale tijdperk?
Als docent heb je te maken met persoonsgegevens van studenten. Hoe ga je daar zorgvuldig mee om? In deze sessie kijken we naar de principes van doelbinding, AVG, veilig werken, bewaartermijnen, dataminimalisatie en datalekken. Zo kun je de privacy van je studenten in het digitale tijdperk beschermen.
Door: Kees-Jan van Klaveren
Onderwijsparade 2024
Registratiewebsite voor Onderwijsparade 2024Hanna Drenth - Ron Weerheijm - Odile Keulers - Corinne Lammeonderwijsparade@hr.nl
Hanna Drenth - Ron Weerheijm - Odile Keulers - Corinne Lammeonderwijsparade@hr.nlhttps://www.aanmelder.nl/152611
2024-03-26
2024-03-26
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
Onderwijsparade 2024Onderwijsparade 20240.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
Hogeschool Rotterdam locatie Kralingse ZoomHogeschool Rotterdam locatie Kralingse ZoomKralingse Zoom 91 3015 EK Rotterdam Nederland