FAQ

Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen en de antwoorden erop. Heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via info@derotterdamtours.nl.

De vragen zijn onder de volgende kopjes gegroepeerd:

DE TOURS
AANMELDEN
DE ROTTERDAM
MARKTHAL

 

DE TOURS

Wat voor tours zijn er?
Bij De Rotterdam Tours bieden we veelal tours in het weekend in Markthal en in De Rotterdam: de Open Tours waarvoor iedereen kan inschrijven voor één of meerdere personen. Daarnaast bieden we Tours Op Maat, voor professionals maar ook voor groepsboekingen voor particulieren. Wilt u meer dan alleen een rondleiding, dan stellen we samen met u een programma samen dat precies aansluit op uw wensen. Daarbij kunt u, naast een rondleiding door De Rotterdam of Markthal denken aan sprekers, culinaire aankleding en een passende ontvangst voor uw gasten.

Hoe lang duurt een tour?
De Open Tours duren een uur, waarin u in vogelvlucht alle hoogtepunten van De Rotterdam of Markthal ziet. De Tours Op Maat duren zolang als u wilt, en bevatten in ieder geval een rondleiding van een uur – gegeven door een professionele en vertelgrage gids die ook al uw vragen beantwoordt.

Wat kost een ticket op de website? 
Een Open Tour in De Rotterdam kost €15,95 per persoon, voor een tour van een uur. Een Open Tour in Markthhal kost 15,95 per persoon voor een tour van een uur. Inbegrepen is een leuk aandenken. Deze prijs is inclusief de registratiekosten die het online-aanmeldsysteem rekent, en is tevens inclusief btw. Per aanmelding betaalt u daarnaast de transactiekosten (de hoogte daarvan is afhankelijk van de gekozen betaalwijze). Meldt u voor meer personen tegelijk aan, dan betaalt u maar één keer de transactiekosten. U kunt zich via deze site aanmelden en ook direct betalen voor een Open Tour.

De kosten voor onze Tours Op Maat zijn natuurlijk afhankelijk van uw wensen. Voor bedrijven, personeelsuitjes, particuliere gezelschappen, vriendengroepen, familie-uitjes, studenten et cetera, neemt u contact met ons op via info@derotterdamtours.nl

Wat kost een ticket voor een groepsboeking? 
Bij een groepsboeking gaan wij exclusief voor u aan de slag om een mooi Op Maat- programma voor uw besloten groep samen te stellen. Dat betekent dat u zelf de dag en tijd heeft gekozen. Uw groep wordt exclusief rondgeleid (zonder andere deelnemers die u niet kent. Wij stemmen het programma geheel af op uw specifieke wensen en behoeften. Dit brengt extra organisatie-en inkoopkosten met zich mee waardoor de prijs ven een ticket voor een Op Maat-tour hoger is dan voor een online-ticket. Benieuwd naar wat wij voor uw groep kunnen betekenen? Stuur ons dan een mail: info@derotterdamtours.nl

Wat krijg ik te zien tijdens de tour?
Kijk voor uitgebreide omschrijvingen van de tours bij het gebouw van uw keuze. Door de aanhoudende dynamiek in De Rotterdam maar ook in Markthal zal niet elke tour altijd precies hetzelfde zijn.
Heeft u speciale wensen, komt u met een grotere groep, wilt u bij een bepaald onderwerp wat langer stilstaan of afsluiten met een diner? Ga dan voor een Tour Op Maat: neem contact met ons op via info@derotterdamtours.nl voor de mogelijkheden.

Kan ik op het dak van De Rotterdam?
Nee helaas is dat niet mogelijk.

Voor wie is de tour geschikt?
De tours zijn geschikt voor iedereen die interesse heeft in architectuur of de De Rotterdam of Markthal in het bijzonder. Houd er wel rekening mee dat we tijdens de tour een flinke afstand afleggen (totaal wandelt u 1 km) en dat we af en toe van buiten naar binnen gaan. Bent u slecht ter been, komt u in een rolstoel/scootmobiel o.i.d. of zijn er andere zaken waar we rekening mee moeten houden? Laat het dan weten via info@derotterdamtours.nl.
Kinderen zijn welkom bij de tours; er gelden voor hen echter geen aparte tarieven. Het is niet mogelijk om een kinderwagen of buggy mee te nemen tijdens de tours.

Kan ik ook een groepstour boeken?
Als u met uw eigen groep wilt komen, dan kan dat natuurlijk. Neem contact op via info@derotterdamtours.nl. voor meer informatie.

Kan ik ook een tour op maat boeken?
Bij De Rotterdam Tours doen we niets liever dan een op een maat gesneden tour voor uw bedrijf, studentenvereniging, business club, vriendengroep of familie-uitje organiseren. Naast een rondleiding door onze deskundige gids kunnen we van alles voor u regelen. Een inspirerende spreker, een speciale presentatie, verrassende catering, vervoer per watertaxi, een avond-tour: we denken graag met u mee! Lees meer over Tour op Maat in De Rotterdam of over Tour op Maat in Markthal of neem contact met ons op via info@derotterdamtours.nl.

Hoe zit het met beveiliging? En eigen risico?
De beveiling vraagt van De Rotterdam Tours een deelnemerslijst, die wij per tourgroep samenstellen op basis van de registraties. Elke deelnemer op de lijst ontvangt bij aanvang van de tour een officiële bezoekersbadge. Deze wordt na afloop van de tour ingenomen waarbij de lijst wordt gecontroleerd.
Deelname aan aan een tour is op eigen risico. Schade door u toebracht dient voor uw rekening te worden hersteld. Zowel deelnemers als De Rotterdam Tours als organisatie zijn te gast in De Rotterdam en de Markthal.

Wat gebeurt er als ik te laat ben?
U wordt verzocht minimaal 10 minuten voor aanvang van de rondleiding aanwezig te zijn. De gids zal op tijd vertrekken. Arriveert u te laat, dan kunt u helaas niet meer aansluiten.AANMELDEN

Hoe kan ik me aanmelden?
U kunt zich aanmelden voor een Open Tour op zaterdag of zondag via de aanmeldformulieren op deze site. U kunt dan ook direct betalen met iDeal of credit card. Na afronding van uw aanmelding en betaling krijgt u per e-mail een bevestiging. Dat is ook meteen uw toegangsbewijs voor de tour.
Voor het boeken van een Tour Op Maat kunt een berichtje sturen naar info@derotterdamtours.nl.

Kan ik ook ter plekke betalen?
Nee, we vragen u direct met uw aanmelding online te betalen. Dat scheelt tijd, en houdt de ontvangst in de gebouwen overzichtelijk. Op basis van de online inschrijvingen kunnen we bovendien een complete deelnemerslijst samenstellen, die nodig is voor de beveiliging in De Rotterdam.

Waarom moet ik transactiekosten betalen?
De transactiekosten worden in rekening gebracht om de kosten voor het online betaalsysteem te dekken. U betaalt de transactiekosten per aanmelding maar één keer, ook als u voor meerdere personen aanmeldt.

Krijg ik een bevestiging?
Ja, na afronding van uw aanmelding en betaling krijgt u per e-mail een bevestiging. Bewaar deze goed, het is uw toegangsbewijs voor de tour.

Hoe groot is een groep?
Een tourgroep telt 20 personen in De Rotterdam. Bij een rondleiding in Markthal kunnen 20 personen mee. Mochten er voor een tour minder aanmeldingen zijn dan gaat de tour gewoon door. Zijn er echter minder dan 15 aanmeldingen, dan kan het zijn dat wij contact met u opnemen om samen naar een alternatieve datum te zoeken.

Kan ik een aanmelding annuleren?
Nee, u kunt een aanmelding niet annuleren. U kunt uw aanmelding wel wijzigen en verplaatsen naar een andere datum, onder voorbehoud van beschikbaarheid van plaatsen. Stuurt u ons dan een mail. U krijgt geen geld retour.DE ROTTERDAM

Wat is De Rotterdam?
De Rotterdam is het nieuwste gebouw van OMA, het architectenbureau van Rem Koolhaas. Het staat op de Wilhelminapier in Rotterdam. Het is met 160.000 m2 het grootste multifunctionele gebouw van Nederland. De Rotterdam bestaat uit drie torens, die met elkaar verbonden zijn door een onderbouw met publieke functies en parkeergelegenheid.
De Rotterdam is vernoemd naar de beroemde SS De Rotterdam, een van de schepen van de Holland America Line, die vertrok vanaf de Wilhelminapier.

Wie heeft het gebouw ontworpen?
De Rotterdam is ontworpen door OMA (Office for Metropolitan Architecture), het bureau van Rem Koolhaas met vestigingen in Rotterdam, New York, Beijing, Hong Kong en Doha. De Rotterdam is ontworpen als een 'verticale stad': drie met elkaar verbonden torens met ruimte voor kantoren, appartementen, een hotel, congresfaciliteiten, winkels, restaurants en cafés. Het project begon in 1997, de bouw startte eind 2009. Vier jaar later, in 2013, werd De Rotterdam op tijd en binnen budget opgeleverd.
De Rotterdam maakt deel uit van de grootschalige herontwikkeling van de oude havenbuurt van de Wilhelminapier, naast de Erasmusbrug. Inmiddels is het gebied uitgegroeid tot dé culturele en culinaire hotspot van Rotterdam en bruist het weer zoals als het lang geleden deed, toen deze buurt bol stond van de handel, vervoer en vertier. Ander gebouwen van OMA in Rotterdam zijn bijvoorbeeld de Kunsthal en het in aan de Meent in aanbouw zijnde Timmerhuis/ Stadskantoor.

Wie hebben er meegewerkt aan de bouw?
In totaal hebben zeven aannemers (Züblin, Roodenburg Installatie Bedrijf, SBH, TGM, Kone, Eneco en SBB Bouw) meegewerkt aan de bouw van De Rotterdam, en zijn voor de constructie, installaties, brandveiligheid et cetera vele adviseurs ingeschakeld. Dat De Rotterdam volgens planning in vier jaar tijd is gebouwd, is naast een strakke organisatie te danken aan de 2.000 werklieden die hebben meegewerkt aan de bouw. In totaal hebben meer dan 4.500 personen een bijdrage geleverd aan de bouw van De Rotterdam. Op piekdagen waren er meer dan 800 bouwvakkers uit de hele wereld tegelijk aan het werk.

Wat komt er in De Rotterdam?
In De Rotterdam vindt u onder meer Rotterdam Square (de centrale hal), het nhow hotel in Toren Oost, 240 koop- en huurwoningen in Toren West - 44/floors, 60.000 m2 aan kantoorverdiepingen, een Q-Park parkeergarage, HMB Restaurant en na de zomer van 2014 ook de kantoren van de Gemeente Rotterdam. Op termijn komen er meer horecavoorzieningen en wordt ook de 'leisure area' in de onderbouw verder ingevuld.

 

MARKTHAL

Wat is Markthal? 
Dit onderdeel van de website is onder constructie. 

 

 

Touroperators  l  Social Program

contact  l  referenties  l  alg.voorwaarden  l  werken bij 


twitter @De_Rdam_Tours  l  facebook @derotterdamtours  l  instagram #DeRotterdamTours

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren