Support

Hieronder vind je de FAQ; de meestgestelde vragen over de registratietool en over het Online Event Platform. Staat je vraag niet bij de FAQ of zoek je iets anders? In onze kennisbank staat veel informatie en je kunt hier ook met een zoekwoord zoeken. Klik op bovenstaande button om naar onze kennisbank te gaan. Kom je er echt niet uit en wil je graag contact met onze support afdeling? Geen probleem! Scroll dan naar beneden voor onze contactgegevens.

Registratietool

E-mail authenticatie zorgt ervoor dat je de bezorging van je berichten optimaliseert. aanmelder.nl ondersteunt DKIM en DMARC e-mailauthenticatie. Je verkleint het risico dat je bericht als spam gezien wordt en in de spam-folder terecht komt. Lees hier meer over e-mail authenticatie Wil je e-mail authenticatie toepassen op de domeinnaam, die je als afzender voor je berichten hebt ingesteld? Neem dan contact met ons op.

Heeft een deelnemer al betaald en wil je deze betaling refunden? Je kunt per persoon een terugbetaling aanvragen. Lees hier hoe je dit doet. Je kunt ook meer lezen over een Terugbetaling in bulk, bijvoorbeeld als je deelnemersgroepen of iedereen wilt terugbetalen zonder dit per persoon te hoeven doen.

Een terugbetaling (ookwel terugstorting of refund) is een daadwerkelijke betaling terug aan de klant als diegene al betaald heeft. Een factuur crediteren doe je als de klant nog niet betaald heeft en je het bedrag weer op 0 wilt zetten. Lees hier nog eens het support artikel over terugbetalingen.

Je kunt op organisatieniveau gebruikers toevoegen en per evenement andere gebruikers toevoegen. Je kunt dit alleen organiseren als je eigenaar bent. Je kunt hier iemand mede-organisator maken of alleen inzage geven in de registraties. Als je rechts bovenin de roze balk op 'organisatie' klikt dan kom je op het organisatie dashboard. Hier kun je aan de slag met onder andere je evenementen en het delen van het evenement met andere gebruikers.

De factuur vanuit aanmelder voor jou wordt gericht aan het adres wat je bij je facturatieprofiel hebt ingevuld. Ga vanuit je dashboard naar de roze balk en druk op 'instellingen'. Hier kun je zien welk facturatieprofiel gebruikt wordt en deze wijzigen. Hier kun je eventueel ook PO nummers toevoegen. Bedoel je de gegevens op een deelnemersfactuur? Via 'aanmeldingen' vanuit het dashboard kun je de facturen van de desbetreffende persoon vinden. Je kunt hier de deelnemers facturen beheren.

Hieronder een instructievideo over het gebruik van het aanmeldformulier en het koppelen van vragen. Of lees hier het supportartikel hierover. Je kunt dus bepaalde vragen alleen laten verschijnen naar aanleiding van een antwoord op een vorige vraag!

Heb je een evenement waar deelnemers een prijs voor moeten betalen? Onder 'betalingen' vanuit het dashboard, bepaal je je het betaalsysteem (OBP of DCS), een betaalmethode voor jouw deelnemers, en hier maak je ook de toegangsbewijzen aan. Hier kun je de prijzen of de verschillende prijzen van je evenement instellen. Je kunt deze toegangsbewijzen koppelen aan vragen van het aanmeldformulier en het is van belang dat je dit goed koppelt zodat de deelnemer bij het invullen van bijvoorbeeld een bepaalde workshop, de juiste prijs kan betalen. Hoe je dat doet, lees je hier.

Wil je dat een maximaal aantal personen kunnen antwoorden op een bepaalde vraag of zich voor een onderdeel kunnen inschrijven? Je kunt dan in het aanmeldformulier limieten instellen, via het tandwieltje bij de desbetreffende vraag. De uitgebreide uitleg vind je hier.

Hebben deelnemers zich al ingeschreven, maar gaat het evenement naar een andere datum? Je kunt of je huidige evenement natuurlijk behouden, maar soms is het beter om met een volledig nieuw evenement te beginnen. Kies je voor het eerste? Dan kun je de aangemelde personen het beste een mededeling sturen via het berichtencentrum om hen het akkoord op de nieuwe datum te laten aangeven. Via een mededeling kun je een knop maken die personen terug laat gaan naar hun formulier om een wijziging te doen (in dit geval een nieuwe datum aan te geven). Of bijvoorbeeld een workshop aan te geven, die ten tijde van de uitnodiging nog niet bekend was. Check voor het opstellen van de mededeling 2 zaken: ten eerste dat bij algemene instellingen de instelling 'wijziging van deelnemers' uitgevinkt staat. Ten tweede dat je een vraag hebt toegevoegd aan het aanmeldformulier, zoals de nieuwe data of workshops die ze kunnen kiezen. Vervolgens voeg je een knop toe aan de mededeling. Klik, als je de knop in je bericht gesleept hebt, op het pennetje en vervolgens op de dropdown 'formulier bewerken'. Zo kunnen jouw deelnemers op de knop klikken, komen ze op hun formulier terecht en kunnen ze deze aanvullen door jouw extra toegevoegde vraag te beantwoorden. Lees hier de uitgebreidere uitleg onderaan het artikel.

Wil je het bevestigingsbericht persoonlijk maken door de naam in de aanhef terug te laten komen? Of door de doorgegeven keuzes van de deelnemer te herhalen/op te sommen? Gebruik een automatisch vervangwoord of een antwoordcode van de desbetreffende vraag uit het aanmeldformulier. Lees hier hoe je dit doet.

Als je een evenement kopieert, dan neemt het systeem niet de persoonsgegevens mee. Kopieer dus je evenement en verwijder de oorspronkelijke. Zo behoud je wel de vormgeving, maar niet de deelnemersgegevens.

Bij 'algemene instellingen' stel je dit in. In eerste instantie is de naam van je evenement www.aanmelder.nl/111111 (een 6 cijferig nummer die verschilt). Je kunt de 6 cijfers vervangen door je evenementnaam (klik hier voor het artikel). Je kunt ook je eigen webadres gebruiken door een nieuwe domeinnaam te kopen of een eigen domeinnaam te koppelen.

Je kunt verschillende soorten berichten opstellen vanuit je berichtencentrum op het dashboard. Nadat je deze hebt vormgegeven, klik je op verzendinstellingen. Voordat je daadwerkelijk e-mails verstuurt kun je in het tweede blok eerst een test e-mail sturen. Dit kan alleen als je iets aan de inhoud van je e-mail hebt aangepast t.o.v. het standaard bericht, je in het eerste blok het onderwerp hebt ingevuld van de e-mail en geselecteerd hebt aan wie je de mail wilt richten (zodat het systeem de mail daadwerkelijk op een deelnemer kan baseren). Het is aan te raden altijd eerst een test e-mail te sturen voordat je naar je deelnemers een mail verstuurt om alles goed te testen.

Online Event platform:

Ga je een online event organiseren, dan vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. Er is ook een FAQ voor deelnemers beschikbaar. Deze sturen wij altijd op na de set-up meeting.

Het is natuurlijk lastig om je voor te stellen hoe het online platform eruit ziet. Hier kun je je aanmelden voor een Expert Sessie. Dit is een goede mogelijkheid om te ervaren hoe het platform eruitziet.

Na het eerste contact krijg je van ons een checklist, waarin per week aangegeven staat wat je ongeveer gedaan moet hebben om op schema te blijven. Ook kun je deze tutorial bekijken, zodat je direct goed van start kunt.

Het admin panel is het eerste dat je ziet, wanneer je als organisator (administrator) inlogt met jouw persoonlijke inloggegevens. Je ziet het overzichtspaneel van waaruit je het gehele event zult inrichten. Bekijk hier de tutorial over het admin panel.

Bekijk hier de tutorial over het toevoegen van een gebruiker.

Deelnemers krijgen toegang tot het event via een persoonlijke deelname link die zij per e-mail ontvangen, met hierin ook hun gebruikersnaam (hun e-mail adres) en wachtwoord.De templates die beschikbaar zijn voor de mailings kun je naar eigen behoefte aanpassen. Wel is het belangrijk dat er altijd de persoonlijke link en inloggegevens worden verstuurd. Deze zijn namelijk voor iedereen uniek.

Bekijk deze tutorial om hier meer over te leren. Je kunt deze tutorial ook naar de exposanten sturen.

Bekijk hier de tutorial over het toevoegen van een bedrijf.

Wanneer je meer dan 16 bedrijven uploadt dan krijg je een zoekbalk.

Er is een speciale ruimte, een zogenaamde stand, waar je tekst, logo, video, contactpersonen, downloadbare documenten, e-mailadressen en website-links kwijt kunt.

Als je een downloadbaar bestand wilt toevoegen aan je bedrijfsstand, kan dit alleen via een bestand URL. Deze voeg je toe aan je bedrijfspagina, via ‘bewerk bedrijf’, ‘extra details bedrijf’.Je voegt zo’n bestand URL toe op de volgende manier:
1.Ga naar google drive
2. Upload je file hier (nieuw file)
3. Klik op het pdf document zodra deze is geupload
4. Klik vervolgens met je rechter muisknop op get link
5. Zet de settings op deelbaar met iedereen. Kopieer en plak deze link in Bestand URL.

Bekijk hier de tutorial over het toevoegen van programmaonderdelen.

Deelnemers klikken op de lobbytegel "programma" om het volledige programmaoverzicht te zien. Wanneer zij klikken op de sessie waaraan ze deel willen nemen, krijgen ze de knop "sessie betreden" te zien.

Deelnemers kunnen tijdens een sessie met elkaar chatten, hun mening geven via een poll, meedoen aan een quiz, gezamenlijk een wordcloud vormen of hun vragen stellen in de Q&A. Deze vragen kunnen live in de sessie beantwoord worden door de spreker of door een moderator.

Deelnemers kunnen met elkaar en met exposanten chatten en videobellen.Je kunt ook een netwerk carousel toevoegen. De Netwerk Carousel maakt netwerken nóg leuker. Hierin worden deelnemers random aan elkaar gekoppeld voor een videochat van een paar minuten (lengte is instelbaar). Klikt het echt niet, dan kunnen de deelnemers de conversatie beëindigen en wordt er een nieuwe verbinding tot stand gebracht.Liever geen willekeurige koppelingen? Schakel dan de Event Consultant in voor meer informatie over de Geavanceerde Netwerk Carousel.Het is ook mogelijk om een groepsvideogesprek toe te voegen aan het programma. Op deze manier kan iedereen zijn camera en microfoon aanzetten in 1 ruimte om met elkaar te netwerken. Wij raden aan om hier maximaal 15 personen toe te voegen.Ook kun je een Iframe toevoegen, waardoor je bijvoorbeeld ook programma´s zoals Mibo kunt inzetten. Deelnemers kunnen dan door een virtuele omgeving wandelen en met elkaar praten via videochat. Je kiest zelf bij welk groepje je aansluit door erbij in de buurt te gaan staan. Dit is een externe tool, maar kan dus wel geïntegreerd worden in het platform.

In het platform kan met verschillende streamingdiensten gewerkt worden. Voor livestream programmaonderdelen kun je kiezen uit: YouTube, Twitch, Jetstream, Vimeo, Iframe. Vraag je Event Consultant naar meer informatie of koppel je AV-partij aan je Event Consultant om de beste oplossing te bepalen.

Klik op het tandwieltje links onderin om zelf te kiezen welke onderdelen je links in de balk wilt hebben.

Door op het volgende icoontje te klikken aan het begin van een sessie wordt de sessie opgenomen. Dit kan zowel door de spreker zelf gedaan worden als door één van de organisatoren (admin).

Achteraf krijg je van alle chats een Excellijst, deze kun je als organisator vinden in het admin panel onder statistieken overzicht. Uiteraard krijg je nooit de Privé Chats tussen deelnemers te zien. Alleen de openbare chats komen in het Excel overzicht. Hier kun je per sessie ook precies zien hoe lang een deelnemer in een programma onderdeel is geweest.

Je kunt de helpdesk toevoegen bij Instellingen → Geavanceerd → Beheerders. Waar je één van de beheerders onder het kopje ‘acties’ kunt aanvinken als helpdesk. Zie hieronder:

helpdeskhelpdesk

Mail of bel ons gerust

Heb je vragen over de registratietool?

Mail: info@aanmelder.nl
Tel: +31152400119

Vragen over online events?

Mail: eventconsultant@aanmelder.nl

Groet,
Het aanmelder.nl team

helpdesk

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op

Of neem contact met ons op

Bel ons op

015 2400119

of stuur een e-mailtje naar

info@aanmelder.nl

Nieuwsbrief