Hartelijk welkom op de evenements-website van Utrechtse Grachtenrace ronDom 2014

Ter gelegenheid van de feestelijke opening van een tjalk, De Jonge Koop van Utrecht, werd april 2003 voor het eerst een sloeproeiwedstrijd in het hartsie van ons land geroeid.
Nu, op zaterdag 12 april 2014 zal de Roeiploeg HU samen met de Stichting Studenten Faciliteiten, wegens het succes van de eerdere edities, voor de elfde keer de Utrechtse Grachtenrace ronDom organiseren.

Na 10 jaar hetzelfde rondje te hebben geroeid kwam er vorig jaar vernieuwing in het wedstrijd parcours! Dit is u en ons goed bevallen. De ronDom is daarmee uniek binnen de sloeproeiwedstrijden op zoet water. De ronDom zal dit jaar voor de tweede maal een andere startlocatie hebben dan finishlocatie! Hierdoor kunnen we meer sloepen verheugen met deelname en hopelijk teleurstelling voorkomen. Daarnaast willen we deelnemers ook graag het mooie landschap naast Utrecht laten zien!

Net als vorig jaar starten de sloepen in het natuurgebied van de Kromme Rijn, bij het theehuisje van Rhijnauwen in de buurt van Bunnik. Hier vandaan zal de route slingerend zijn weg banen richting het centrum van Utrecht. In de binnenstad bevind zich uiteraard het spectaculaire deel van de route, met veel publiek en sloepen in de smalle Oude Gracht. Vervolgens zullen de boten via de Vaartsche Rijn en het Merwede kanaal als vanouds in de Veilinghaven finishen, bij ons historisch clubschip de “Jonge Koop van Utrecht”. Hier zal ook het roeiersfeest plaats vinden.

Route overzicht:
ronDom route 2014.pdf

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren