Sprekers

De organisatie van het Nationaal Congres Social Impact Bonds heeft een inspirerende dagvoorzitter, spreker en moderators aan zich weten te binden. Zij zijn stuk voor stuk autoriteiten op hun vakgebied.

Keynote spreker


Emilie Goodall 

Emilie Goodall werkt bij het in Londen gevestigde Bridges Ventures. Zij deed uitgebreid onderzoek naar de effectiviteit van SIB’s. Emilie studeerde filosofie en moderne talen aan Oxford University en legde zich toe op duurzaam investeren. Ze werkte eerder voor Principles for Responsible Investment (PRI), als Senior Investment Manager bij CAF Venturesome en als analist en consultant bij New Philanthropy Capital. 

DagvoorzitterRens de Jong 

Zijn tomeloze energie en gevoel voor humor, gecombineerd met een scherpe journalistieke blik, maken Rens de Jong tot een presentator van formaat. Sinds 2000 is hij één van de bekende stemmen van BNR Nieuwsradio, waar hij wekelijks ‘Zaken doen met Rens de Jong’ presenteert. Zijn specialisaties zijn innovatie, duurzaamheid, ondernemerschap en human capital. In 2014 werd hij uitgeroepen tot ‘dagvoorzitter van het jaar’. 

Moderators kennissessies
 

 

Mirjam Sterk 

Mirjam Sterk presenteerde bij EO/IKON een aantal televisieprogramma’s over mensenrechten, maar is vooral bekend als politica. Van 2002 tot 2012 zat ze in de Tweede Kamer. Zij studeerde theologie en werd al jong politiek actief, wat resulteerde in een Kamerlidmaatschap op haar 29e. Als Kamerlid diende zij een motie in waarin ze vroeg naar een onderzoek naar SIB's. De afgelopen twee jaar trok ze als Ambassadeur aanpak Jeugdwerkloosheid door het land om oplossingen te zoeken voor de oplopende jeugdwerkloosheid.

 

 

Sadik Harchaoui 

Sadik Harchaoui is jurist en werkte als officier van justitie in Zwolle-Lelystad. Tussen 2003 en 2013 was hij voorzitter van kennisinstituut Forum. Tussen 2005 en eind 2014 was hij tevens voorzitter van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO), een adviesorgaan van het kabinet en de Staten-Generaal over participatie en sociale stabiliteit. Sinds medio 2013 geeft hij leiding aan Stichting Society Impact en is hij mededirecteur van het Centrum voor Sociaal Ondernemerschap bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). 

 

 

Prof. dr. Harry Hummels 

Prof. dr. Harry Hummels is professor Ethiek, Organisaties en Samenleving aan Maastricht University. Hij is tevens een fellow van het aan de universiteit verbonden European Centre for Corporate Engagement (ECCE). Naast zijn academisch werk is Harry Europees Liaison van het Global Impact Investing Network (GIIN), het mondiale netwerk op het terrein van impact-investeringen, en heeft hij zitting in het bestuur van Society Impact. 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren