Start Foundation en Hogeschool Utrecht organiseren een openbaar college​

Parallelle arbeidsmarkt - Uitkeren of Investeren​​​​​

10-okt-2024 | Hogeschool Utrecht | Science Park

Kunnen we met publiek/private initiatieven meer mensen aan een baan helpen?

Kom met ons deze vraag beantwoorden in een openbaar college. Leer wat er mis en goed ging in ons programma en de inzichten van onderzoekers en praktijkmensen.

Een leerzaam programma

In 2018 starten we het driejarig programma de Parallelle arbeidsmarkt. Het uitgangspunt daarvan was dat er veel maatschappelijk waardevol werk blijft liggen, zoals in de zorg, circulariteit, armoedebestrijding enz. Tegelijkertijd is er een grote groep mensen die graag willen werken, maar er niet tussenkomt op de reguliere arbeidsmarkt.

Het doel van het programma was om nieuwe publiek/private initiatieven op te zetten volgens Maatschappelijk Kosten Baten-model: Wat kost het? En wat levert het op? Zo moest naast de reguliere arbeidsmarkt een parallelle ontstaan die plaats zou bieden aan mensen die (nog) niet welkom zijn op de reguliere arbeidsmarkt.

Het programma is vanwege uitblijven succes tijdelijk gestopt. Er was onvoldoende draagvlak en te weinig focus op een Maatschappelijke Kosten-Baten afweging en op systemische verandering zit veel weerstand. Over deze en andere leereffecten en hoe het nu verder moet gaat het tijdens dit college.

Een openbaar college

Want dat is het belangrijkste dat we leren, juist ook van de dingen die niet lukken. Daarom organiseren we een openbaar college van vooraanstaande mensen uit wetenschap en praktijk.

Sprekers

Programma

Locatie

Hogeschool Utrecht / Science Park

Padualaan 101

3508 AJ Utrecht

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren