Vroeglezing 'Verder na een miskraam'

Vroeglezing 'Verder na een miskraam'

VROEG-lezing
door Miriam van Kreij

 

'Verder na een miskraam'

Het begeleiden van ouders die een miskraam hebben gehad, en de impact die dit heeft op hun verdere (gezins)-leven

Datum:
Dinsdag 22 september 2020

 

Tijdens de 7e editie van de VROEG-lezing gaat ir. Miriam van Kreij in op de aandachtspunten voor zorgprofessionals als er een stilgeboren kindje, een miskraam of een abortus is geweest in het gezin. 

In zeker een kwart van de gezinnen speelt bewust of onbewust het verdriet van een miskraam, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of een abortus. Dit verlies kan een rol spelen bij gezondheidsklachten, opvoedingsproblemen of gedragsmoeilijkheden van kinderen. Ook kunnen ouders moeite hebben om zich te hechten aan een nieuw kindje.

Hier oog voor hebben maakt dat ouders zich gehoord en gezien voelen.  Als je weet wat je kunt doen, kun je ouders op een effectieve en respectvolle manier begeleiden. Dit verstevigt de band die je met de ouders en hun kinderen hebt. Het geeft bovendien zelfvertrouwen als professional wanneer je deze thematiek aankunt. De deelnemers krijgen tijdens de lezing van Miriam van Kreij vijf valkuilen én drie tips om hier in hun begeleiding goed mee om te gaan.

Miriam van Kreij is de oprichter van Miskraambegeleiding Nederland en auteur van Begeleiding van vrouwen met een miskraam en Als je je kindje verliest in de zwangerschap. Miriam begeleidt ouders na verlies in de zwangerschap. Ze geeft geaccrediteerde nascholingen aan verloskundigen en echoscopisten en leidt coaches en therapeuten op, zie miskraambegeleiding.nl.

Aan tafel
Na de lezing zullen we onder het genot van een gezamenlijke maaltijd met Miriam en met elkaar napraten. 

Doelgroep
De lezing is interessant voor al die professionals die werken of te maken krijgen met gezinnen met jonge kinderen waar een miskraam, een stilgeboren kindje of een abortus is geweest. Te denken valt aan professionals zoals JGZ-verpleegkundigen en jeugdartsen, kinderverpleegkundigen, verloskundigen, psychologen, pedagogen en alle overige geïnteresseerden.


Wat:
Lezing gevolgd door een netwerkdiner

Locatie:
Zandfoort aan de Eem, Eemlaan 100, 3812 ED Amersfoort

Tijdstip:
15.15 uur tot 20.30 uur

Kosten (exclusief btw)
€ 99,00 en € 89,00 voor abonnees - ook nieuwe - van Vakblad Vroeg 

 

aanmeldformulier voor evenementen
 aanmeldformulier voor evenementen