Het belang van goede slaap

Woensdag 19 september
14.00-17.30 uur  
Huis voor de Gezondheid, Stationsplein 121, Amersfoort

De een slaapt het liefst een gat in de dag en de ander stapt al voor de wekker vrolijk uit bed. Slaap is voor iedereen anders, maar voor elk mens van belang. Genoeg slaap houdt je hersenen namelijk gezond. En dat is belangrijk, want één op de vier mensen heeft een hersenaandoening.

Slecht slapen wordt door veel mensen onderschat. De negatieve gevolgen voor de gezondheid kunnen namelijk ernstig zijn. Op korte termijn kan een verstoorde slaap leiden tot concentratie- of geheugenproblemen. De langdurige combinatie van slecht en kort slapen heeft een negatieve invloed op ons afweersysteem en verhoogt bovendien het risico op chronische aandoeningen als depressie, hart- en vaatziekten en dementie. Genoeg redenen om extra aandacht te vragen voor het belang van goede slaap voor gezonde hersenen en een gezond lichaam.

In de themabijeenkomst die wij samen met onze lidorganisatie Hersenstichting organiseren, belichten wij het belang van gezonde slaap. We vertellen u meer over slechte slaap en het risico op hersenaandoeningen, lichten toe wat de functie van de biologische klok is en nemen u mee in de relatie tussen slaap en het risico op dementie. Ook krijgt u informatie over de behandeling van slaapproblematiek in de praktijk. 

Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 13 september en is op volgorde van binnenkomst. Leden van het Deltaplan Dementie hebben voorrang bij deelname aan de bijeenkomst. Uiterlijk op vrijdag 14 september ontvangt u een bevestiging met de laatste informatie.

Wij zien uit naar uw komst!


 


Deltaplan Dementie brengt in een serie kleinschalige ontmoetingen kennis, kunde en mensen bijeen om inspiratie op te doen en de kring van kennis rondom dementie te vergroten. De bijeenkomsten zijn voor en door leden van het Deltaplan maar ook geïnteresseerden en betrokkenen zijn welkom. Opbrengsten worden benut bij de verdere uitvoering van het Deltaplan Dementie.

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren