Hands-on cursus: Digitale workflow uitneembare prothetiek

De gouden standaard voor het vervaardigen van kroon en brugwerk is de afgelopen jaren veranderd van analoog afdrukken naar intra-oraal scannen.  

En niet voor niets, want er zijn velen voordelen te behalen, denk aan voordeel in backwards planning, workflow, communicatie met de tandtechnicus én uiteraard tijdswinst. Tezamen levert dit het belangrijkste doel, een voorspelbaarder en kwalitatief beter werkstuk op! Dit is nog naast het comfort voor patiënt, tandarts en technieker.

In samenwerking met 3shape zal dr. P.J.A. van Eekeren zijn ervaringen op deze vlakken met de cursisten gaan delen middels een speciale roadshow op verschillende locaties in Nederland.

Tijdens een 2,5 uur durende avondcursus gaan we kijken naar de behandelplanning. Wat moet je communiceren met je tandtechnicus? Ook gaan we aan de slag met het fysiek scannen van een prothese, waar zitten de valkuilen, wat kunnen we al wel en wat gaat nog niet zo goed. En wat moet je dan doen als het niet goed gaat tijdens het proces?

Kortom een avond die geheel in het teken zal staan van de digitale kanten van de (partiële) (implantaat gedragen) gebitsprothesen.

Een avond die je niet mag missen als tandarts of tandprothetist.
 

Data en locaties 2024:

Woensdag        27 maart 2024 - Hoorn
Donderdag       11 april 2024 - Dordrecht

 Over de spreker:

dr. P.J.A.van Eekeren is in 2006 afgestudeerd aan de Rijks Universiteit te Groningen. Daarna heeft hij in 2014 de driejarige postdoctorale opleiding Orale Implantologie en Prothetiek aan het ACTA met succes afgerond. Tijdens dit traject is hij gestart met een parallel promotietraject. Daarop is hij in 2016 gepromoveerd aan de Vrije Univeristeit te Amsterdam met als onderwerp: ‘de klinische consequenties van het verplaatsen van de implantaat-abument locatie bij implantaten die op bot- dan wel tandvleesniveau zijn geplaatst’.  Hij is lid van de belangbehartigingscommissie van de Nederlandse Vereniging Orale Implantologie, ITI studyclub director, Thommen Studyclub director, ITI fellow, en neemt zitting in het ITI LEAD team. Daarnaast is hij, samen met zijn vrouw, eigenaar van een implantologie-verwijspraktijk te Wageningen.

Deze hands-on cursussen worden georganiseerd door Dental Product Promotions, in samenwerking met 3Shape. 3Shape draagt zorg voor de inhoud van de hands-on cursussen. DPP zorgt voor de gehele organisatie en promotie.

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren