3 november - LIVE vanuit Washington
keynote Anthony Townsend 

“It’s a big deal, this is our moment. Within the next few decades we are going to define how human settlements will look like in the far future”
 

Praktijkcongres 2016:  Impact  van Technologie op Gebiedsontwikkeling

De impact van technologie op gebiedsontwikkeling wordt steeds concreter. Het wordt steeds makkelijker om data te verzamelen, te gebruiken en te delen. Uitvindingen op de gebieden van energie, van mobiliteit en van communicatie veranderen de manier waarop de stad wordt beleefd en gebruikt. Big Data; het klinkt niet alleen veelbelovend, dat is het ook. Maar wat zijn de haken en ogen? Wat betekent het voor uw organisatie? Waar liggen de uitdagingen en waar liggen de kansen?

LIVE vanuit Washington voorspelt keynote spreker Anthony Townsend (New York University) in de plenaire sessie de toekomst van de Stad.

Peter Russell, decaan van de Faculteit Bouwkunde TU Delft, relateert het thema aan de drie A’s: Architectural design, Africa & Agile. Hoe kunnen we behendig omspringen met de vraagstukken die op ons afkomen? Wat doet het gebruik van data en informatie met de architectuur en de ontwikkeling en opbouw van een stad? Interessante vraagstukken die om een antwoord vragen.

En wat biedt het ontsluiten van informatie over de stad de lokale overheid aan kansen om bijvoorbeeld de leefbaarheid te vergroten? CTO van de gemeente Amsterdam, Ger Baron schetst de perspectieven. 

Na het plenaire programma volgen vijf parallelsessies. Hierin wordt vanuit verschillende invalshoeken ingegaan op de impact van technologie op gebiedsontwikkeling. Meld u aan en discussieer mee. 

Gespreksleider van de dag is Hans de Jonge, hoogleraar TU Delft/ directievoorzitter Brink Groep.

We zien u graag op 3 november in Delft!


Met vriendelijke groeten,

Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling

 

Kijk voor achtergrondverhalen en praktijkvoorbeelden op www.gebiedsontwikkeling.nu en volg ons op FacebookLinkedIn en discussieer mee op Twitter met #GOcongres. 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren