Beschrijving:  

De economie van de toekomst vraagt om nieuwe verdienmodellen. Mondiale trends als klimaatverandering, schaarste aan grondstoffen en verstedelijking veranderen onze samenleving en economie. Onder invloed van technologische innovaties is een economische transitie aan de gang op het gebied van communicatie, transport en energie. Dit verandert onze samenleving ingrijpend: door revolutionaire nieuwe wijzen van produceren, communiceren en vervoeren verdwijnen oude sectoren, maar komen ook weer nieuwe sectoren voor in de plaats.  

 

Door cross-sectoraal van elkaars succesvolle waardeproposities te leren, geven we inzicht in nieuw verdienvermogen voor sectoren. 

 

Wat gaan we doen in deze werksessie?

In deze werksessie word je gematcht met verschillende sectoren en ga je gezamenlijk de uitdaging aan om te kijken welke successen en innovaties uit de ene sector waarde kunnen creëren voor een andere sector. In vier verschillende rondes ontwikkel je van eerste idee uitwisseling tot het formuleren van nieuwe proposities die de NEXT Economy waardig zijn en die kunnen leiden tot een nieuw verdienmodel die je in je bedrijf of als startup kunt implementeren.  

 

Er is de mogelijkheid om de nieuwe ideeën in te dienen voor de wedstrijd NEXT Economy needs NEXT Entrepreneur voor verdere support en het winnen van prijzen.

 

Onder leiding van:

Lija Groenewoud - van Vliet (Yes!Delft - Metropolitan Start-up Lab) en Etwin Grootscholten (Provincie Zuid-Holland)

 
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren