Wat leuk dat je interesse hebt in het symposium participatiedemocratie op 8 oktober. Het is helaas niet meer mogelijk om je nog aan te melden – maar op de website van de gemeente Heerenveen volgt binnenkort een verslag!

Heb je je al wel aangemeld voor 1 oktober, maar heb je vanochtend om 10:00 nog geen mail met inloggegevens ontvangen van het platform Let's Get Digital? Mail dan naar alice.otten@heerenveen.nl

Heb je je aangemeld na 30 september, dan zul je je inloggegevens nog ontvangen.

 

Symposium Participatiedemocratie

8 oktober 2021  
10.30 – 15.00 uur

Aanmelding is gesloten!

Gemeente Heerenveen, NHL Stenden hogeschool en Democratie in Actie organiseren:

Ervaringen met participatie & geleerde lessen
 

 

 

 

Participatie
Gemeenten moeten meer en meer focus hebben op participatie. De komst van de nieuwe Omgevingswet, maar ook het beter benutten van de kracht van een snel veranderende samenleving vragen hierom. De juiste vaardigheden hiervoor zijn cruciaal.

Is jouw gemeente (raad, college en ambtenaren) hier echt klaar voor? Kijken jullie door een diep-democratische bril, ook naar de groeiende groep mensen die zich niet (meer) gerepresenteerd voelt door een gemeente en 'de democratie'? Onderwijs en gemeente die samenwerken in en over ‘de democratie’. Wat levert dat op?

Wil je hier meer over leren, dan is het digitale
symposium ‘Participatiedemocratie’ dé plek voor het krijgen en delen van meer kennis en inspiratie!


Leren door te doen
De gemeente Heerenveen experimenteerde intensief met verschillende manieren om inwoners te betrekken bij de besluitvorming. In een unieke samenwerking met NHL Stenden Hogeschool hebben studenten deze processen gemonitord.

Samen met inwoners, raadsleden, griffiers, wethouders, burgemeesters, studenten, hebben we het in interactieve 
workshops over democratische dillema’s en waarden, zoals transparantie en legitimiteit.


Aan dit inspirerende symposium werken o.a. mee:
Prinses Laurentien, Ferenc van Damme, Arjen van Leeuwen, Avelien Haan, Tjeerd van der Zwan, Jeroen Buijns en Geerten Bogaard.We zien je graag op 8 oktober! Ik meld me aanGemeente Heerenveen | NHL Stenden hogeschool | Democratie in Actie

 

                 

 

 

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren