MuseumCamp 2021

Amsterdam, 15 - 17 september

Dit jaar zal MuseumCamp neerstrijken in Amsterdam!  

Van woensdag 15 september t/m vrijdag 17 september 2021 organiseren het Allard Pierson, het Amsterdam Museum, het Badisches Landesmuseum en Waag de vierde editie van MuseumCamp.  

MuseumCamp is een meerdaagse snelkookpan waarin je met collega’s uit het museum- en erfgoedveld je creativiteit verkent. In deze editie draait alles om het thema “Betwist erfgoed”. Het eindresultaat van het MuseumCamp is een manifest voor dat veelbesproken onderwerp. 

Aanmelden

De aanmelding voor MuseumCamp2021 is gesloten. MuseumCamp 2021 is vol! 

Programma   

Het thema van MuseumCamp2021 is ‘Betwist erfgoed’.

Het vertellen van beladen verhalen vanuit verschillende perspectieven en het belichten van ongelijke verhoudingen is een belangrijk agendapunt van hedendaagse musea en erfgoedinstellingen. Om direct de vertaalslag naar de praktijk te maken, kun je je eigen casus inbrengen. Wat is het beladen erfgoed waar jij je mee bezig wilt houden?  

Centraal in MuseumCamp2021 staat een praktische benadering van actuele museale vraagstukken. Je leert door: te maken, te reflecteren en te delen.  Je gaat aan de slag met verschillende creatieve workshops, afgewisseld door inspiratiesessies. Het doel is de verkregen ideeën te implementeren in de museale praktijk.

Voor wie? 

MuseumCamp is opgezet om mensen uit alle disciplines en lagen van de erfgoedsector bij elkaar te brengen en samen een erfgoeduitdaging aan te pakken. MuseumCamp is er voor iedereen, ongeacht je functie of ervaring.

Kamperen op stadscamping

Uiteraard is een belangrijk programmaonderdeel van MuseumCamp het kamperen. Het avondprogramma zal dan ook plaatsvinden op de camping. 

Het eten en de overnachtingen op het kampeerterrein zitten bij het deelnameticket inbegrepen. Neem wel je eigen tent mee!  

Wil je iets luxer overnachten? Dat kan ook. Je krijgt korting op de door jou gekozen accommodatie op onze camping (korting krijg je samen met de borg teruggestort). 

COVID-19 maatregelen 

Uiteraard houden we in verband met de ontwikkelingen rond corona rekening met diverse scenario's. We willen de activiteiten zoveel mogelijk op locatie plaats laten vinden maar als dat niet kan dan gaan we er een Online Camp van maken.   

MuseumCamp2021 wordt georganiseerd door het Allard Pierson, het Amsterdam Museum, het Badisches Landesmuseum en Waag.  

MuseumCamp2021 wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Bundesregierung für Kulktur und Medien (project Creative User Empowerment) en Waag. 

 

MuseumCamp 2019: Muiderslot

 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren