MuseumCamp 2021

Amsterdam, 15 - 17 september

Dit jaar is MuseumCamp neergestreken in Amsterdam!   

Van woensdag 15 september t/m vrijdag 17 september 2021 organiseerde het Allard Pierson, het Amsterdam Museum, het Badisches Landesmuseum en Waag de vierde editie van MuseumCamp.   

Pagina-eindeIn deze editie draaide alles om het thema “Betwist erfgoed”. Het eindresultaat van het MuseumCamp is een manifest voor dat veelbesproken onderwerp. 

 

MuseumCamp 

MuseumCamp is een meerdaagse snelkookpan waarin je met collega’s uit het museum- en erfgoedveld je creativiteit verkent. Centraal in MuseumCamp staat een praktische benadering van actuele museale vraagstukken. Je leert door: te maken, te reflecteren en te delen.  Je gaat aan de slag met verschillende creatieve workshops, afgewisseld door inspiratiesessies. Het doel is de verkregen ideeën te implementeren in de museale praktijk. 

MuseumCamp is opgezet om mensen uit alle disciplines en lagen van de erfgoedsector bij elkaar te brengen en samen een erfgoeduitdaging aan te pakken. MuseumCamp is er voor iedereen, ongeacht je functie of ervaring. 

Programma 2021 

Het thema van MuseumCamp2021 was ‘Betwist erfgoed’: het vertellen van beladen verhalen vanuit verschillende perspectieven en het belichten van ongelijke verhoudingen is een momenteel een belangrijk agendapunt van hedendaagse musea en erfgoedinstellingen.

Uiteraard is een belangrijk programmaonderdeel van MuseumCamp het kamperen en het avondprogramma vond dan ook plaats op de camping. 

MuseumCamp2021 wordt georganiseerd door het Allard Pierson, het Amsterdam Museum, het Badisches Landesmuseum en Waag.  

MuseumCamp2021 wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Bundesregierung für Kulktur und Medien (project Creative User Empowerment) en Waag. 

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren