aanmelder.nl
Read time: 4 minutes

Werven met impact: evenementen verheffen de recruitment game

In Nederland, waar de arbeidsmarkt opmerkelijk uitdagend is geworden, is het vinden van nieuw talent een prioriteit geworden voor organisaties in alle sectoren. Met een overvloed aan vacatures en een groeiende trend waarbij mensen meer keuzemogelijkheden hebben dan ooit tevoren, is het essentieel geworden om innovatieve benaderingen te ontwikkelen voor werving, selectie en recruitment.

Recruitment revolutie

Traditionele wervingsmethoden, zoals het plaatsen van vacatures op websites en het wachten op sollicitaties, blijken steeds minder effectief in deze snel veranderende arbeidsmarkt. Wat we zien, is dat de nieuwe generatie werkzoekenden niet langer vertrouwt op het sturen van sollicitatiebrieven en het wachten op een reactie. In plaats daarvan bouwen ze hun professionele netwerken op en vertrouwen ze op informele contacten om mogelijkheden te ontdekken.

“De nieuwe generatie werkende mensen, die is niet zo van die sollicitatiebrief zoals ze dat vroeger zo keurig uit typte en opstuurde naar een onderneming.” Freek – Oprichter van aanmelder.nl

 

De kracht van evenementen in recruitment

Dit is waar evenementen en deelnemersregistratie een cruciale rol kunnen spelen. Het begint met het idee dat het wervingsproces veel eerder moet beginnen dan alleen wanneer er een vacature beschikbaar is. Het gaat erom om mensen in een vroeg stadium aan je organisatie te binden en ze langzaam te laten wennen aan het idee dat jouw organisatie een geschikte werkgever zou kunnen zijn. Dit proces is minder formeel en meer gebaseerd op het opbouwen van relaties.

Evenementen als wervingskanaal: verken buiten de arbeidsmarkt

Evenementen vormen de sleutel. Deze evenementen kunnen gericht zijn op de arbeidsmarkt, maar het is ook van belang om alle andere evenementen van je organisatie door de lens van werving te bekijken. Elk evenement biedt een kans om nieuwe mensen te ontmoeten en te laten zien waar je organisatie voor staat. Het delen van inhoud en het uitleggen van relevante ontwikkelingen kunnen mensen aantrekken die oprecht geïnteresseerd zijn in wat je doet.

Praktische tips voor werving via evenementen

Bij de voorbereiding van evenementen kunnen verschillende strategieën worden toegepast om de werving kansen te vergroten. Hier zijn enkele praktische tips:

  • Badge-markeringen: Laat deelnemers aangeven of ze openstaan voor nieuwe mogelijkheden door middel van kleurmarkeringen op hun badges. Dit maakt het gemakkelijk voor andere aanwezigen om potentiële nieuwe collega’s te identificeren.
  • Verwijzingen stimuleren: Geef deelnemers de mogelijkheid aan te geven of ze iemand kennen die op zoek is naar een functie. Deze mensen kunnen worden gemarkeerd met een speciaal symbool op hun badges, wat aangeeft dat ze openstaan voor gesprekken over wervingsmogelijkheden.
  • Digitale opvolging: Maak gebruik van de informatie die tijdens het evenement is verzameld. Stuur opvolg-e-mails naar deelnemers die hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in wervingskanalen.
  • Vooraf contact leggen: Benader deelnemers voorafgaand aan het evenement en informeer hen over mogelijke wervingsmogelijkheden. Overweeg zelfs kortingsaanbiedingen om hun interesse te wekken.
  • Netwerkmomenten benutten: Tijdens informele momenten zoals de lunch of borrel, kan worden gewezen op wervingsmogelijkheden en de behoefte aan nieuwe collega’s.
Recruitment evenementen

De rol van organisatoren en collega’s in werving

De rol van organisatoren en collega’s op evenementen mag niet worden onderschat. Zij kunnen een belangrijke rol spelen in het wervingsproces door authentieke inzichten te delen over hoe het is om voor de organisatie te werken. Werkzoekenden zijn vaak op zoek naar eerlijke en ongefilterde informatie over de werkomgeving en de bedrijfscultuur. Dit soort gesprekken kunnen waardevol zijn om potentiële kandidaten aan te trekken

“Evenementen en deelnemersregistratie bieden een veelbelovende benadering voor werving, selectie en recruitment in de moderne arbeidsmarkt.” Freek Oprichter van aanmelder.nl

De digitale opvolging

In de digitale opvolging na het evenement kunnen organisatoren en collega’s relevante informatie over gesprekken met deelnemers delen. Dit kan inzicht geven in de interesse en verwachtingen van potentiële kandidaten en kan worden gebruikt om vervolgstappen te plannen.

Kortom, evenementen en deelnemersregistratie bieden een veelbelovende benadering voor werving, selectie en recruitment in de moderne arbeidsmarkt. Het creëren van een omgeving waarin potentiële kandidaten van nature naar je organisatie worden getrokken, is schaalbaar en effectief. Door evenementen te benutten als wervingskanalen, kun je niet alleen sneller geschikte kandidaten vinden, maar ook mensen aantrekken die al interesse hebben in jouw branche.

Dus, als organisatie, is het tijd om je evenementen strategisch in te zetten en de kracht van evenementen en deelnemersregistratie te benutten om je zoektocht naar nieuwe collega’s te transformeren.

 
 

Een soepele Check-In zonder wachtrijen?

Wil je een soepel en professioneel ontvangst op je evenement? Trek direct de aandacht van je gasten met een vlekkeloze registratie en gepersonaliseerde badges. Bespaar tijd en maak indruk op je gasten. Klik nu om meer te ontdekken over deze flexibele en milieuvriendelijke oplossing.

Check-it-out