Welkom

Hartelijk welkom bij de summer school History of the Book 2016.

De Leerstoelgroep Boekwetenschap en Handschriftenkunde en de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam organiseren deze zomer voor de zevende keer een summer school over de geschiedenis van het boek. De summer school biedt een ‘à la carte’-programma. Deelnemers kunnen één onderdeel kiezen, maar ook een programma van twee volle weken, en alles daartussenin. Het aanbod is interessant voor iedereen die belangstelling heeft voor boekgeschiedenis: onderzoekers, studenten, bibliotheek- en museummedewerkers en alle andere liefhebbers van boeken en manuscripten, bibliotheken en antiquariaten, druktechnieken en typografie. Naast eerder succesvol gebleken cursussen en workshops bevat het programma ook nieuwe onderdelen. Zo geeft Johan de Zoete dit jaar een cursus Het herkennen van druktechnieken. Verder zijn er nieuwe workshops gastronomie en kalligrafie, waarvan er een gegeven wordt door de kalligraaf Elmo van Slingerland. In dit Shakespeare-jaar worden ook twee workshops gewijd aan Shakespeares werk. De acteur Hans Croiset geeft een van deze workshops.Tijdens de summer school vindt bovendien een tweedaagse edit-a-thon plaats over Wikipedi en het boek. Aan de hand van het thma Europese drukkers 1500-1800 maken de deelnemers kennis met alle aspecten van het aanmaken, editeren en illustreren van een Wikipedia-lemma. 
Eén cursus wordt in het Engels gegeven. Alle andere cursussen en workshops worden in het Nederlands gehouden. De cursussen en workshops zijn vrijgesteld van BTW.

Deelnemers kunnen voor, tijdens en na de cursussen en workshops terecht bij een infobalie en een speciaal voor hen ingerichte coffeecorner.

U kunt zich aanmelden via de tab 'aanmelden'. Wilt u uitgebreide informatie over de inhoud van het programma, dan kunt u dat vinden in deze pdf 

Voor deze editie van de Summer School kan de organisatie rekenen op de welwillende medewerking van het Wim Crouwel Instituut en financiële ondersteuning van het Amsterdams Universiteitsfonds.

De Summer School is een programma van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, www.bijzonderecollecties.uva.nl

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren