Congres Iedere patiënt is anders

 

Zorgt u voor het verschil in uw spreekkamer?
Als zorgprofessional zet u de mens centraal. Aandacht voor verschillen in geslachtskenmerken, genderidentiteit en expressie, seksuele oriëntatie en leeftijd maken dat u optimaal kunt bijdragen aan het herstel en welzijn van uw patiënt of cliënt. Het congres ‘Iedere patiënt is anders’ biedt zorgprofessionals de nieuwste inzichten over sensitiviteit in de zorg in Nederland op het gebied van sekse, gender en seksuele oriëntatie. We gaan in gesprek over hoe inclusieve zorg kan leiden tot gelijke kansen op gezondheid voor iedereen en wat dit betekent voor uw dagelijkse praktijk. Bent u erbij?


Voor wie?
Het congres is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals werkzaam in de eerstelijnszorg (o.a. huisartsen, doktersassistenten, praktijkondersteuners somatiek en GGZ en eerstelijns psychologen) en jeugdprofessionals (o.a. JGZ, Sense, jeugdhulp en -zorg). Ook professionals uit andere domeinen betrokken bij de gezondheidszorg (o.a. medisch specialisten, onderzoekers, beleidsmakers, patiëntenverenigingen, maatschappelijke organisaties, wetenschappers, media en zorgverzekeraars) zijn van harte welkom.

Het programma 
Tijdens het congres worden de laatste resultaten en inzichten uit onderzoek gepresenteerd en nodigen we u van harte uit om vanuit uw expertise met ons in gesprek te gaan over een patiëntgerichte aanpak. Naast de plenaire opening en afsluiting onder leiding van dagvoorzitter Daphne Bunskoek kunt u naar eigen voorkeur diverse subsessies bijwonen. Momenteel zijn wij druk bezig met het vormgeven van het programma. Reeds bevestigde sprekers zijn o.a. dr. Rob Dijkstra (bestuursvoorzitter Nederlands Huisartsen Genootschap), Dianda Veldman (directeur-bestuurder Patiëntenfederatie Nederland) en drs. Jacobine Geel (bestuursvoorzitter GGZ Nederland). » Lees meer

Als u zich inschrijft ontvangt u vanzelf updates over het programma.

Praktische informatie
Datum:
donderdag 11 april 2019
Locatie: Amsterdome in Amsterdam
Tijd: 12.00 - 17.30 uur (incl. lunch en borrel)
Accreditatie: voor deze bijeenkomst wordt o.a. accreditatie aangevraagd bij het Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1), de Nederlandse Vereniging voor Praktijkondersteuners, Eerstelijnspsychologie NIP en Jeugd- en gezinsprofessionals (SKJ)
Kosten: deelname is gratis