UITNODIGING

29 maart 2019

Cursus arm-hand orthesiologie bij Cerebrale Parese

 

De cursus is volgeboekt!

U kunt een email sturen naar info@ispo.nl om op de wachtlijst geplaatst te worden.

 

 


ISPO Nederland zal in samenwerking met de werkgroep CP van de VRA en OIM Orthopedie voor de derde keer de cursus “Arm-hand orthesiologie bij Cerebrale Parese (CP)” organiseren op vrijdag 29 maart 2019.

De cursus vindt plaats op de locatie van de OIM te Arnhem.

In de cursus wordt de plaats van de orthesiologie in relatie tot de overige behandel mogelijkheden  van de arm-handfunctie bij Cerebrale Parese gepresenteerd. Ook wordt de evidence uit de literatuur voor het gebruik van handorthesen bij CP besproken.  Een strategie bij de indicatiestelling  van arm-hand orthesen voor de functionele en a-functionele spastische en dystone hand bij CP wordt geïntroduceerd en de implicaties voor de lange termijn uitkomst aan de orde gesteld. Een overzicht van nieuw ontwikkelde orthesen, waaronder de Wockel cock-up en Calimero duim abductiespalk wordt getoond.


 

 

Deze twee spalken waren de eerste handspalken waarbij kinderen zelf terugkwamen om een vervanging te vragen bij groei. Casuïstiek wordt gepresenteerd  ter illustratie van de beoogde voordelen van de spalken, de potentiele valkuilen en succesfactoren bij het ontwerpen en de uitvoering van de handorthesen.

In de workshop wordt door alle deelnemende teams van instrumentmaker en voorschrijver zelf geoefend met alle stappen van het vervaardigen van de Wockel en Calimero spalk, d.w.z. het gipsen, het modelleren en de fine tuning van de afwerking.

Wij hopen opnieuw vele collega’s  te mogen verwelkomen als deelnemers aan de cursus!

De organisatiecommissie,
Nanne Land, kinderrevalidatiearts, Revalidatie Friesland
Jeroen Olsman, bestuurslid ISPO Nederland

 

 

 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren