Echt geluk kent geen oorzaak

 

Het thema van de 1e internationale conferentie van Mind Only is: Echt geluk kent geen oorzaak.

Geluk is daar. Het bestaat in ieder mens. Het is aanwezig wanneer we de stilte in onszelf ontdekken. Het is daar in rust en plezier maar ook in pijn en verdriet. Het is daar wanneer we zonder oordeel naar elkaar kunnen kijken en luisteren.

Op deze conferentie onderzoekt wetenschappers Dan Lusthaus (Harvard, USA), samen met de oprichter van Mind Only, Cuong Lu, en de deelnemers hoe ons bewustzijn en onze waarneming werken en hoe we daarop reageren. De sprekers werken vanuit de boeddhistische psychologie. Daarin staat het bewustzijn centraal. Zij bespreken of ons bewustzijn op de juiste manier waarneemt, of misschien maar heel beperkt. Of wij wel de juiste beslissingen nemen en ons werk goed kunnen doen op de manier waarop wij waarnemen en besluiten nemen. 

Actrice Birgit Schuurman speelt dit jaar Gevangenissen Monologen 1&2. Zij vertelt over haar werk en stelt zich de vraag: wat is waar en wat is niet waar? Wat is een dader en wat is een slachtoffer? 

In de middag zijn er workshops en lezingen om  stilte te oefenen,  te concentreren en dieper inzicht te herkennen.

De conferentie is voor mensen die met mensen werken; in de hulpverlening, geestelijke gezondheidszorg, onderwijs en justitie. Het laatste boek van Cuong Lu, de Boeddha in de bajes loopt als een rode draad door de lezingen en de workshops. Het inzicht dat iemand meer is dan alleen een dader, slachtoffer, patiënt of hulpverlener, is de kern van dit boek.

Voorkennis over boeddhisme en boeddhistische psychologie is niet nodig om aan de conferentie te kunnen deelnemen.  De voertaal tijdens conferentie is Nederlands en Engels.

De conferentie vindt plaats in Kontakt der KontinentenSoesterberg. Deelname is inclusief koffie, thee, lunch, receptie en de conferentie syllabus. Parkeren op het terrein van Kontakt der Kontinenten is gratis.

Op de volgende pagina's leest u meer over het programma, de sprekers en het conferentiecentrum. U kunt zich aanmelden op de inschrijvingspagina. Mocht u meer informatie willen, dan vindt u het telefoonnummer en e-mailadres op de contact pagina. 

Online brochure Echt geluk kent geen oorzaak en in PDF.

Mind Only

 

evenementsregistratie
 evenementsregistratie