Echt geluk kent geen oorzaak

 

Geluk is daar. Het bestaat in ieder mens. Het is aanwezig wanneer we de stilte in onszelf ontdekken. Geluk kun je zien in rust en plezier maar ook in pijn en verdriet. Geluk is er ook wanneer we zonder oordeel naar elkaar kunnen kijken en luisteren.

Op deze conferentie onderzoeken wetenschappers Dan Lusthaus (Harvard, USA) en Erik de Jongh (VU, Amsterdam), samen met de oprichter van Mind Only, Cuong Lu, hoe ons bewustzijn en onze waarneming werken en hoe we daarop reageren. De sprekers gebruiken principes uit de boeddhistische psychologie. Daarin staat het bewustzijn centraal. Zij bespreken of ons bewustzijn op de juiste manier waarneemt, of misschien maar heel beperkt. Of wij goede beslissingen nemen. Of wij met onze waarneming ons werk effectief doen. 

Actrice Birgit Schuurman vertelt over haar theaterstuk Gevangenis Monologen 2 en stelt de vraag: wat is waar en wat is niet waar? Wat is een dader, wat is een slachtoffer?

In de middag organiseren we workshops en presentaties om helder inzicht te herkennen en hoe  je kunt werken met kernbegrippen uit de boeddhistische psychologie.

De conferentie is voor professionals  in coaching/supervisie, hulpverlening, geestelijke gezondheidszorg, onderwijs en justitie.

Het laatste boek van Cuong Lu, de Boeddha in de bajes loopt als een rode draad door de lezingen en de workshops. Het inzicht dat iemand meer is dan alleen een dader, slachtoffer, patiënt of hulpverlener, is de kern van dit boek.

Voorkennis over boeddhisme en boeddhistische psychologie is niet nodig om aan de conferentie te kunnen deelnemen.  De voertaal tijdens conferentie is Nederlands en Engels.

De conferentie vindt plaats in Kontakt der KontinentenSoesterberg. Deelname is inclusief koffie, thee, lunch, receptie en de conferentie syllabus. Parkeren op het terrein van Kontakt der Kontinenten is gratis.

Op de volgende pagina's leest u meer over het programma, de sprekers en het conferentiecentrum. U kunt zich aanmelden op de inschrijvingspagina. Mocht u meer informatie willen, dan vindt u het telefoonnummer en e-mailadres op de contact pagina. 

Online brochure en in PDF.

Mind Only

 

Partners:

                 

 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren