Aanmelden

De School Leader for Learning-opleiding is bedoeld voor schoolleiders en -directeuren. Tijdens de opleiding gaan we met je aan de slag door middel van vier trainingsdagen op een centrale plek in Nederland. Bovendien voer je praktijkopdrachten uit en is er ruimte voor individuele begeleiding op school.

Je ontwikkelt vaardigheden en strategieën om de organisatie van het IPC-curriculum, samen met het schoolteam en de IPC-coördinator, vorm te geven en te verbinden met de onderwijskundige benadering van de school. Daarbij sta je stil bij de vraag: welke competenties en leiderschapsstijl vraagt het leren en werken met IPC van mij?

Aan de hand van verschillende onderwijskundige visies bepalen we wat er nodig is om de focus op leren op school te vergroten. De nadruk ligt op je rol en de meerwaarde daarvan. Er wordt aangesloten bij het competentieprofiel in de ‘Beroepsstandaard voor schoolleiders in het Primair Onderwijs’.

Schoolleidersregister
De School Leader for Learning-opleiding van IPC is voor professionaliseringsthema’s geregistreerd in het Schoolleidersregister PO. Het gaat om de thema’s ‘Toekomstgericht onderwijs’, en ‘Leidinggeven aan verandering’.  Op die manier werk je als schoolleider dus tegelijk aan je herregistratie én aan IPC.

Doel

Als schooldirecteur ondersteunen bij: 1) IPC als wijze van leren en lesgeven; 2) IPC als leidende onderwijskundige benadering; 3) IPC verbinden met andere vakken van de school.

Voor wie?
Schoolleiders en/of -directeuren die op hun school met IPC werken.

Tijdsinvestering
In totaal 140 uur, met o.a. 4 trainingsdagen, praktijkopdrachten en individuele begeleiding. De trainingen vinden plaats op vrijdagen van 9:30 tot 15:30. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Kosten
€1.750,- per deelnemer (exclusief kosten registratie Schoolleidersregister à € 55,-)

Je betaalt 50 procent van de kosten bij inschrijving en 50 procent 4 weken voor aanvang van de opleiding.
Indien je de inschrijving langer dan 4 weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst annuleert, betaal je € 100,- administratiekosten. Indien je je inschrijving korter dan 4 weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst annuleert, wordt het volledige bedrag voor de opleiding in rekening gebracht. Als de opleiding eenmaal van start is, is het niet mogelijk om je deelnamerecht over te dragen aan bijvoorbeeld een collega.

Studiematerialen
De studiematerialen worden voor aanvang van de opleiding digitaal verstrekt.

Locatie

Opleidingscentrum Novilo
Europalaan 400
3526 KS Utrecht

Let op: De inschrijvingen voor deze opleiding zijn helaas gesloten. Je kunt je via de members lounge aanmelden voor de nieuwe opleidingen.

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren