Aanmelden

Als leerkracht van het jonge kind leg je het onmisbare fundament voor een leven lang leren. Spel en interactie met de omgeving (en leerkracht) zijn daarbij essentieel. Na deze opleiding heb je beter zicht op de ontwikkeling van het jonge kind. Hoe krijg je dat voor elkaar? Je bepaalt grotendeels je eigen leervragen. Je maakt bijvoorbeeld je speelleerplaats nog rijker, zodat er onderzoekend spel ontstaat. Of je leert de leerwand beter te gebruiken om kinderen te laten reflecteren op hun spel. Je kunt ook aan je spelbegeleiding werken. Je leert hoe je observeert en welke belangrijke vragen je daarbij stelt.

Je wordt gekoppeld aan twee andere IEYC-collega’s en vormt dus groepjes van drie. Je gaat twee keer bij collega’s in de les kijken en één keer ben je gastheer/-vrouw voor de andere twee. Samen leer je meer!

 Doel

Tijdens de opleiding krijg je van ons afwisselend theorie en waardevolle praktische ervaringen mee om het lerend spelen met IEYC in de praktijk te verdiepen en te verbeteren.

 Voor wie?

Leerkrachten die met IEYC werken.

Tijdsinvestering

50 uur in totaal;
Cyclus Utrecht: 5 bijeenkomsten van in totaal 20 uur van 16.00 - 20.00. De overige uren zitten in praktijkopdrachten, literatuur lezen en het voorbereiden van bijeenkomsten. 
Cyclus Leiden: 4 bijeenkomsten van in totaal 20 uur van 15.00 - 20.00. De overige uren zitten in praktijkopdrachten, literatuur lezen en het voorbereiden van bijeenkomsten. 

Naast de cursusdata zal je op nog twee andere momenten beschikbaar moeten zijn, wanneer je bij collega’s in de les gaat kijken (in overleg met je groepje welke twee dagen precies).

De trainingen vinden plaats op woensdagen. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Bijeenkomsten

Tijdens de bijeenkomsten leer je enerzijds meer over IEYC en de breinontwikkeling van het jonge kind. Anderzijds deel je ervaringen en reflecteer je op de praktijkopdrachten, waarbij eigen leervragen de leidraad zijn.

Kosten

€ 1.405,-. Bij meerdere inschrijvingen per lidschool aan deze opleiding geldt: € 1.045,- voor de tweede deelnemer. 

Je betaalt 50 procent van de kosten bij inschrijving en 50 procent 4 weken voor aanvang van de opleiding.
Indien je de inschrijving langer dan 4 weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst annuleert, betaal je € 100,- administratiekosten. Indien je je inschrijving korter dan 4 weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst annuleert, wordt het volledige bedrag voor de opleiding in rekening gebracht. Als de opleiding eenmaal van start is, is het niet mogelijk om je deelnamerecht over te dragen aan bijvoorbeeld een collega.

Studiematerialen
De studiematerialen worden voor aanvang van de opleiding digitaal verstrekt.

Afronding
Je rondt deze opleiding af met een certificaat.

Let op: De inschrijvingen voor deze opleiding zijn helaas gesloten. Je kunt je via de members lounge aanmelden voor de nieuwe opleidingen.

 

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren